De Graafschap

Dominant Jong AZ ziet comeback in rook opgaan tegen De Graafschap

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

Jong AZ is er vanavond niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen De Graafschap winnend af te sluiten. De Doetinchemmers hadden eigenlijk niks te vertellen in Wijdewomer, maar keren toch met een punt terug naar de Achterhoek (2-2).

De ploeg van Leeroy Echteld, aangesterkt door spelers zoals Zeefuifk Poku en Kwakman, speelde erg fris. Doelpunten leverde dat echter niet op in de eertse helft. De grootste kans was er voor Zeefuik, die zijn inzet gekeerd zag worden door de doelman.

De Alkmaarse jongelingen maakten daardoor pijnlijk kennis met die eeuwenoude voetbalwet: als je hem zelf niet maakt, dan valt die aan de andere kant. Een fout in de opbouw gaf de bezoekers uit Doetichem de uitgewezen mogelijkheid om de score te openen, die kans lieten de Superboeren niet liggen.

Vanaf de 70ste minuut werd het lange wachten dan toch beloond. Elijah Dijkstra stuurde twee tegenstanders het bos in alvorens de bal perfect voor te geven op Kees Smit, de jonge middenvelder hoefde de bal alleen maar binnen te lopen. De aftrap was nog maar nauwelijks genomen of de volgende lag alweer in het net. Ditmaal was het Dijkstra zelf die de Doetinchemse doelman verschalkte.

De beloning voor het goede spel van Jong AZ stond dan wel het scorebord, maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. Een afvallende bal werd door De Graafschap-aanvaller Mahi vakkundig afgerond waardoor de punten verdeeld werden vanavond in Wijdewormer.

Komende vrijdag krijgt Jong AZ al de kans op eerherstel. De jongelingen gaan dan op bezoek bij Excelsior, de nummer twee van de ranglijst.