Over ons

AZAlerts werd in 2018 opgericht en is sindsdien niet meer weg te denken binnen het medialandschap rondom AZ Alkmaar. De afgelopen jaren hebben we ons geprofileerd als dé plek voor analyses, verdiepingen en primeurs rondom de voetbalclub die ons allen bindt. Van het trainingscomplex en het Victorie Stadion tot op de Ben Side en in het uitvak: AZAlerts is overal. 

We zijn een onafhankelijk platform, hebben transparantie hoog in het vaandel staan en voorzien zodoende de fans van de laatste informatie over alles wat er speelt bij AZ Alkmaar. Hierbij volgen we de club op een positieve manier, maar durven we ook kritisch te zijn en mee te kijken naar wat er beter kan. Dit doen we niet alleen op de socials, maar ook in onze podcast en op onze website. We willen zo de AZ-supporter een crossmediaal platform bieden waar je niet alleen de laatste informatie rondom de club vindt, maar ook kan discussiëren met andere supporters en kan luisteren naar je favoriete podcast.

Sociale media

Toen we in 2018 ons Instagram-account oprichtten hadden we niet durven dromen dat we op dat platform inmiddels bijna 10.000 duizend unieke volgers hebben. Door de jaren heen hebben tientallen rubrieken de revue gepasseerd en werden we ook actief op andere platformen als Facebook, TikTok, X en TikTok. In totaal hebben we meer dan 20.000 duizend volgers.

Podcast

Na veler verzoek was het in 2022 tijd om onze eigen podcast te lanceren. Met dank aan al onze partners en jullie suggesties, zijn we binnen korte tijd uitgegroeid tot de best beoordeelde AZ-podcast en trekken we wekelijks duizenden luisteraars.

Website

In 2024 ging een langgekoesterde wens in vervulling: een eigen website. In samenwerking met GoMotion hebben we een website gecreëerd, zodat we ook hier onze analyses, verdiepingen en primeurs met jullie kunnen delen. De website vormt het centrale platform waar alle informatie beschikbaar is, de podcast geluisterd kan worden en fans ook onderling kunnen discussiëren.

Ons team

De afgelopen jaren is ons team van een drietal gepassioneerde supporters uitgegroeid tot een groep van ongeveer vijftien enthousiastelingen met ieder unieke kwaliteiten. Zo hebben we grafisch designers, videografen, sound mixers, primeurjagers en meerdere redacteuren. We werken allemaal vrijwillig en stellen ons enkel als doel om onze volgers zo veel mogelijk op de hoogte te houden van AZ Alkmaar. Denk je een versterking te zijn voor ons team? Neem vooral contact met ons op!

Heb je tips over hoe we nog verder kunnen groeien, of onze huidige kanalen kunnen verbeteren? Laat het ons vooral weten via [email protected].

Volg ons op:

Instagram
Facebook
X
Spotify
TikTok