00ger-1907

Ed van de Pol | ANP

AZ boekt zwaarbevochten zege op FC Twente en mag blijven hopen op Champions League-voetbal

Leestijd 2 minuten
Jeroen

De missie van de Alkmaarders was kraakhelder op deze zonovergoten bevrijdingsdag: winnen. Bij elk ander resultaat zou de derde plek, en daarmee het ticket voor de 3de voorronde van de Champions League, definitief uit het zicht verdwijnen.

Alle goede bedoelingen konden echter meteen de prullenbak in. Sem Steijn zette de Tukkers al vroeg in de eerste helft op voorsprong. AZ was daarna weliswaar de bovenliggende partij, maar kwam niet verder dan een handjevol halve kansen.   

Na een goede start van de tweede helft wist AZ zich eindelijk te belonen, Lars Unerstall had nog een antwoord op een inzet van Ibrahim Sadiq maar kon niet voorkomen dat Ruben van Bommel de rebound benutte. Een uitglijder van Van Hoorenbeeck gaf Vangelis Pavlidis even later de uitgewezen mogelijkheid om de Alkmaarders op voorspong te zetten, die kans liet de topscorer van de Eredivisie niet onbenut (2-1). 

Het gat tussen FC Twente en AZ is zodoende geslonken tot 2 punten, met nog twee wedstrijden tot de eindstreep mogen de Alkmaarders nog even blijven hopen op het felbegeerde Champions League-ticket. 

De stand per 06-05-24

  GS DS Pt. 
3. FC Twente  32 +27 63
4. AZ 32 +28 61

 

Het resterende programma van AZ en Twente 

33 Go Ahead Eagles - AZ FC Twente - FC Volendam
34 AZ - FC Utrecht  PEC Zwolle - FC Twente 

Aanbevolen

Reacties

Nog geen reacties

Aanmelden om te reageren