interlandweekend-1

AZ'ers vliegen uit: Interlandweekend Deel 1

Leestijd 3 minuten
Neal

Na een maand sinds het vorige interlandweekend staan er dit weekend opnieuw wedstrijden op de planning voor de nationale elftallen. Hoewel er geen AZ-spelers zijn opgenomen in het Nederlands elftal, dat gisteren met 1-1 gelijkspeelde tegen Hongarije, zijn er elders wél AZ'ers actief.

Jong Oranje in actie

In Jong Oranje, onder leiding van bondscoach Erwin van de Looi, zijn verschillende AZ-spelers geselecteerd: Ruben van Bommel, Ernest Poku, Maxim Dekker, Denso Kasius en Owusu-Oduro. Ook AZ-huurling Myron van Brederode maakt deel uit van de selectie. Afgelopen donderdag speelde het team een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico onder 23. Hierin maakten Denso Kasius, Ernest Poku, Myron van Brederode en Maxim Dekker speelminuten.

Voor Dekker was het een bijzondere avond: hij maakte zowel zijn debuut als het winnende doelpunt. In de 76e minuut tikte hij raak uit een scrimmage na een corner en bezorgde zo Jong Oranje de overwinning. Maandag speelt Jong Oranje in het Goffertstadion in Nijmegen tegen Jong Zweden, waar Maykel Lahdo ook zal aantreden.

Lahdo en Jong Zweden

Zoals eerder genoemd, is ook Maykel Lahdo opgeroepen voor het Zweedse nationale elftal. Na een lange blessure is het mooi om te zien dat hij weer actief is op internationaal niveau. Afgelopen donderdag speelde hij ruim een halfuur in de 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Georgië.

Troy Parrott terug bij Ierland

AZ’s spits Troy Parrott was, na afwezigheid tijdens het vorige interlandweekend, weer van de partij voor Ierland. Afgelopen donderdag speelde Ierland een Nations League-wedstrijd in Helsinki tegen Finland, die met 1-2 werd gewonnen. Parrott viel in de 71e minuut in en zag veteraan Robbie Brady in de 88e minuut de winnende treffer maken. Zondag staat voor Ierland een uitwedstrijd tegen Griekenland op het programma.

Sadiq en Ghana in de Africa Cup-kwalificatie

De derde speelronde van de kwalificatie voor de Africa Cup of Nations is aangebroken. Ibrahim Sadiq maakt deel uit van de Ghanese nationale ploeg. Op 10 oktober speelde Ghana tegen Soedan in het Accra Sports Stadium. Deze wedstrijd eindigde doelpuntloos, en Sadiq bleef op de bank. Op 14 oktober volgt een tweede ontmoeting met Soedan, ditmaal in het Martyrs of February Stadium in Libië. Mogelijk krijgt Sadiq dan zijn kans.

David Møller Wolfe bij Noorwegen

David Møller Wolfe is opgeroepen voor de Noorse nationale ploeg voor twee UEFA Nations League-wedstrijden. Onze in vorm zijnde linksback speelde donderdag de volledige 90 minuten in de 3-0 overwinning op Slovenië, waarin Haaland tweemaal scoorde. Zondag 13 oktober om 20:45 uur neemt Noorwegen het op tegen Oostenrijk.