Ryan

De selectie op rapport: de keeper

Van de redactie

Na een bewogen seizoen waarin AZ als 4e eindigde, is het tijd om de balans op te maken: wie waren de sterkhouders binnen de ploeg en wie vielen te vaak door de mand? In deze rubriek nemen we per positie de spelers door die meer dan vijf wedstrijden speelden. Deze keer: de keepers.

Mathew Ryan

Ryan kwam dit seizoen tot 29 competitiewedstrijden waarin hij 13 keer de nul hield. Op foutjes was hij nauwelijks te betrappen en zijn reddingspercentage was met 74,3% het op-één-na-hoogste van de competitie. Kortom: een goed jaar voor de Australische doelman. Wat vind jij, welke boordeling verdient de sluitpost?

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Cijfer Mathew Ryan

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Rome-Jayden Owusu-Oduro

Owusu-Oduro staat te boeken als één van de grootste keeperstalenten van Nederland. Zijn kunnen bewees hij al in de gewonnen Youth-League campagne van 2022/2023. In het afgelopen seizoen mocht hij bij absentie van Ryan ook het doel van het eerste elftal verdedigen. Daarin overtuigde hij niet altijd. Wat vind jij, welke beoordeling verdient het supertalent?

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Cijfer Owusu-Oduro

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Je hebt het nu over 1 wedstrijd van Owusu,wat heeft ie gepresteerd in de eredivisie,dat Ryan afwezig was?
Maar nu even serieus; 1000x liever Osuwu-Oduro; zie hem daar in Buenos Aires in de finale nog die Argentijn uitkappen in eigen doelgebied. Vergelijk dat met de immer treuzelende, angstige, andere uitfoetende Ryan, die alles vertraagt van achteruit, net als Bazoer en BMI. 1000x Liever Goes achterin.
Je hebt het nu over 1 wedstrijd van Owusu,wat heeft ie gepresteerd in de eredivisie,dat Ryan afwezig was?
En die sloot aan blunders in jong AZ laten we buiten beschouwing? Waar Ryan een van de beste keepers in de eredivisie is geweest.
Ryan heeft goed zijn best gedaan maar het zou toch fijn zijn om met Rome-Jayden wat meer kleur toe te voegen aan de selectie. Zeker nu Bazoer weg lijkt te gaan en BMI mag gaan banken. Graag een representatief elftal dat staat voor onze prachtige maatschappij. Wat dat betreft missen we ook nog een type Aboukhlal.
Dit is halve inclusiviteit... we hebben zeker nog een Aziatische topper nodig om het gat wat Yuki achterlaat op de regenboogvlag. Doe er voor de leuk nog eentje bij uit Nauru om ook de zwaarlijvigen onder ons een plek te geven.
Ook een non-binaire speler, die noch links-, noch rechtsbenig is, bijvoorbeeld voor de mid-mid positie, zou een verrijking voor AZ en Noord Holland zijn...
Het hoeft niet inclusief te zijn. Maar wel graag een goede afspiegeling van de samenleving. Dus een Sugawara kan je er ook goed bij hebben inderdaad. Hij staat sowieso verdedigend goed zijn mannetje. Wat mij betreft wordt hij de topverdiener in de selectie en houd je hem nog tenminste één jaar. Wie moet anders onze corners en ingooien nemen?