0-ep19862

Ed van de Pol | ANP

Frank Paauw nieuwe KNVB-voorzitter, ondanks tegenstem AZ

Van de redactie

De Amsterdamse politiechef Frank Paauw is vanmiddag verkozen tot nieuwe voorzitter van de KNVB. Paauw kreeg 31 stemmen en troefde daarmee zijn grootste concurrent Hans Nijland af: de voormalig voorzitter van FC Groningen kreeg 20 stemmen, waaronder eentje van AZ, zo weet Chris Woerts te melden. 

Het naar voren schuiven van Paauw door de KNVB riep de afgelopen maanden veel weerstand op bij diverse supportersverenigingen. Ook bij AZ was er een spandoek te zien tegen de komst van de politiechef. Naar eigen zeggen zal Paauw niet gaan over de veiligheidsregelingen in en rondom stadions.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Ben er blij mee! Hopelijk dat Paauw van het voetbal weer een beleving maakt voor de echte supporters en dat hij de fake supporters weet te weren uit de stadions.

Ik zal wel weer de hoon krijgen met dit antwoord maar een groot gedeelte van onze supporters hebben Paauw zelf aangedragen door hun onlaakbare gedrag tijdens wedstrijden. Kijk bijvoorbeeld naar Heerenveen - AZ (vuurwerk) en wat er Europees allemaal gebeurde. Dat soort supporters hoef ik niet in mijn stadion te hebben. Ik wil gewoon voetbal kijken met desnoods een supporter van de tegenstander gewoon naast mij. Dat is pas voetbalbeleving. Ik hoop dat het ooit nog zo ver zal komen, maar ik ben er bang voor. dat dat een utopie is.
Eens, ben er ook niet rauwig om dat Frank Paauw het is geworden.
Dit gaat alleen maar meer collectieve straffen tot gevolg hebben. Jij en ik worden gestraft voor de daden van anderen. De daders moeten gepakt worden, en de normale supporters moeten met rust gelaten worden. Ik mag volgend jaar niet naar Heerenveen omdat er vuurwerk gegooid is, terwijl ik niet eens bij die wedstrijd was..
Ik snap je hoor, maar wat ik niet snap is dat de eigen supporters, die dit allemaal niet willen, optreden tegen deze gasten. Heerenveen bijvoorbeeld; er was bekend die er zijn heengegaan. Laat hen maar (anoniem) deze gasten aanwijzen. Jammer dat ik er niet bij was want ik had ze er een voor een uitgetrokken en aangegeven. Zal dan wel een verrader zijn maar juist deze personen verraden het voetbal en de echte AZ supporter.