240519151044-ep49283

Ed van de Pol | ANP

‘Pavlidis kan Champions League in dankzij Duitse interesse’

Van de redactie

Met de aankomende transferzomer op komst, komen de geruchten rond Vangelis Pavlidis langzaam maar zeker op gang. De gedeeld topscorer van de Eredivisie lijkt volgend seizoen in de Champions League te kunnen spelen, zo klinkt het. 

VfB Stuttgart lijkt namelijk de interesse in Pavlidis nieuw leven in te gaan blazen. De topschutter van AZ zou gelden als de mogelijke vervanger van Sehrou Guirassy, weet transferexpert Matteo Moretto te melden. De spits kan deze zomer door een clausule in zijn contract voor 17,5 miljoen euro vertrekken. 

Een jaar geleden klonk de naam van Pavlidis ook al in Stuttgart, dat destijds vijftien miljoen euro zou overhebben voor de Griekse topschutter. Met nog een contract tot medio 2025 wordt de transferwaarde van Pavlidis op 22 miljoen euro geschat. De spits sloot het seizoen af met 33 doelpunten in 46 officiële wedstrijden, terwijl Guirassy in 30 wedstrijden 30 keer het net wist te vinden.

Stuttgart geldt samen met Bayer Leverkusen als grote verrassing in de Bundesliga, door als tweede te eindigen in de competitie. Daardoor is het volgend seizoen terug te vinden in de Champions League. 

Aanbevolen

Reacties

Nog geen reacties

Aanmelden om te reageren