Seiya Maikuma

Instagram: @seiya_maikuma

Alleen medische keuring staat transfer Maikuma nog in de weg

Van de redactie

Seiya Maikuma is hard op weg om speler van AZ te worden. De club van de 26-jarige rechtsback, Cerezo Osaka, meldt op X dat Maikuma de club zal verlaten voor een buitenlandse club. Zoals bekend gaat dat om AZ. Alleen een medische keuring staat de transfer zodoende nog in de weg.

Maikuma heeft een transferwaarde van 1,5 miljoen euro en staat nog onder contract in Japan tot januari 2026. Dit seizoen speelde hij 15 van de 17 wedstrijden in de Japanse J1 league. Daarin was hij goed was voor 1 assist. Cerezo Osaka staat momenteel 9e in de competitie. 

Inspelend op een vertrek van Yukinari Sugawara, dient zich dus een nieuwe Japanse rechtsback aan bij AZ. Sugawara en Maikuma kennen elkaar ook van de Japanse nationale ploeg, waarbij ze met elkaar concurreren.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Laten we zien, interessante en geen standaard keuze!
Heb er wel vertrouwen in.
Die jongen zelf zegt me niets, maar ze willen duidelijk wat (voor AZ begrippen) senioriteit aan het elftal toevoegen hiermee. Ook is zo wel duidelijk dat ze in Kasius nog geen wereldtopper zien. Al met al qua profiel een vrij logische transfer.