img-20231003-wa0009

AZAlerts Edit

S2 #35 - Clasie op het EK, kapel naast het stadion & nieuwe rechtsback uit Japan

Van de redactie

In deze Oranje-getinte aflevering van de AZAlerts Podcast praten Anthony, Remi en Emiel over de interlandwedstrijden tegen Canada en IJsland. We bespreken de ongelukkige blessure van Teun Koopmeiners, de prestaties van oud-AZ'ers Tijjani Reijnders en Wout Weghorst en de toepasselijke Stelling van de Week: "Clasie is een logische vervanger voor Teun Koopmeiners op het EK". Daarnaast bespreken we uiteraard ook de actualiteit. Zo is Benfica dichtbij het binnenhalen van Pavlidis en gaat AZ aan de haal met een nieuwe Japanse back. Luisteren dus! 


Audio editing verzorgd door: @remcosounds // www.remcosounds.com

Vragen aan ons? Laat ze weten in de reacties!

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Wat de goaltune betreft: ik mis nog altijd het vertrouwde ‘retteketetteketet’ na elk doelpunt. Dat werd door veel mensen ook wel lekker meegeschreeuwd maar is een paar seizoenen geleden zomaar afschaft. https://m.youtube.com/watch?v=_NImWXFYsMI
Na jullie geluisterd te hebben begreep ik dat bij AZ alles geld moet opleveren, daar wil ik het volgende over zeggen.
AZ verkoopt het product voetbal om geld te verdienen,
maar AZ verkoopt ook beleving mijn inziens, zoals een standbeeld van een idool, een kapel waar men kan gedenken, een groene omgeving , doeken aan het stadion etc , kunnen bijdragen aan de gehele sfeer en sfeer is verbonden aan beleving. Hoe meer mensen de beleving als prettig ervaren , hoe meer mensen dat willen proeven en dat komt uiteindelijk naar AZ toe. AZ bezoekt jaarlijks het ziekenhuis heb ik begrepen en dat juich ik toe en zo zijn er misschien meer activiteiten waar AZ het sociale gezicht laat zien, hartstikke goed.
Dus AZ staat misschien wel open voor bovenstaande ideeën, laat ik van mijn kant zeggen ik hoop het.
Het is ook goed dat de club steeds meer denkt aan maatschappelijke belangen en initiatieven, zoals ziekenhuisbezoek. Komen veel dingen voort uit de nieuwe Alkmaar Zaanstreek foundation. Maar als we dat vergelijken met andere clubs, is de maatschappelijke tak van AZ bizar klein. Naar mijn weten werkt er 1 persoon op de club voor de foundation. Zelfs bij clubs als Willem II en RKC zitten daar gewoon teams van 5-10 mensen op. Hopelijk gaat AZ ook groeien en de maatschappelijke ‘plicht’ meer op zich nemen.
Standbeeld voor Kristen Nygaard, Kees Kist en Hugo Hovenkamp.