Remi

21

Laatste reacties

Die mag zich in eerste instantie focussen op Jong AZ
Ja, terecht punt. Dat zijn de spelers die AZ voorheen ‘gewoon’ aantrok. Inmiddels zijn dit soort jongens te duur. Veel Scandinaviërs slaan tegenwoordig een stap in de Eredivisie over en gaan direct naar de Serie A/Portual of iets dergelijks. Daardoor vist AZ achter het net. Enige oplossing is zelf ook meer bereid zijn uit te geven.
Helemaal eens! Moet dus een balans vinden tussen jeugd en aankopen. Les is voornamelijk dat de aankopen die je doet, niet van middelmaat moeten zijn. Talentvolle spelers uit de KKD halen lijkt me bijvoorbeeld geen goed plan.
Kees Smit is meegenomen in deze rubriek als centrale middenvelder. Speelde bij Jong slechts tijdelijk als 10 om aan zijn techniek te werken.
Uiteraard. Maar daarmee geef je gelijk de reden waarom het moeilijk is de volledige waarheid te vertellen.
Huiberts heeft al eerder aangegeven dat de kans groot is dat Yuki vertrekt. Verwacht morgen van hem dus ook transparantie.
Kees Smit is hier bij jong neergezet om zo zijn techniek te verbeteren. Dit is alleen niet zijn gebruikelijke positie.
Het is ook goed dat de club steeds meer denkt aan maatschappelijke belangen en initiatieven, zoals ziekenhuisbezoek. Komen veel dingen voort uit de nieuwe Alkmaar Zaanstreek foundation. Maar als we dat vergelijken met andere clubs, is de maatschappelijke tak van AZ bizar klein. Naar mijn weten werkt er 1 persoon op de club voor de foundation. Zelfs bij clubs als Willem II en RKC zitten daar gewoon teams van 5-10 mensen op. Hopelijk gaat AZ ook groeien en de maatschappelijke ‘plicht’ meer op zich nemen.
Echt zuur voor Teun…
Op deze manier weer gaan recordtransfer… Toch bizar
Neig toch naar oneens. Ondanks een aantal positieve ontwikkelingen (inpassing jeugd was bijvoorbeeld al wat beter dan jaren daarvoor) overheerst toch het gevoel dat dit een jaar was waarin je prima derde had kunnen worden. Vond het vooral schrijnend om te zien dat sommige spelers zo wisselvallig wisten te presteren. ‘Sterkhouders’ en ervaren krachten als Bazoer en BMI zakten toch te vaak door het ijs.
Leuk spelertje. Zie ik graag komen.