Mijnans

Ed van de Pol | ANP

Kiest AZ voor een creatieve of lopende 10 als concurrent voor Mijnans? - de transferzomer van Huiberts

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

De transferzomer komt eraan en dat betekent werk aan de winkel voor Max Huiberts. Met meerdere spelers die azen op een transfer, wordt het voor de technisch directeur een flinke klus om een nieuwe leegloop te voorkomen. Ondertussen moet er doorgeselecteerd worden en zijn er ook een aantal gerichte aankopen nodig om volgend seizoen weer dichter tegen de top aan te zitten. We nemen je per positie mee in de afwegingen van Huiberts. Deze week: de aanvallende middenvelder.

Sven Mijnans
Hoewel Mijnans lang niet altijd als nummer 10 speelde in Alkmaarse dienst, ligt het door het vertrek van Dani de Wit wel voor de hand dat hij zich komend seizoen op deze positie mag focussen. Als aanvallende middenvelder krijgt de 24-jarige Mijnans de mogelijkheid zijn loopvermogen in te zetten en doelpunten te maken. Dat hij zich op deze positie senang voelt, bewees hij bovendien eerder. Bij blessureleed van De Wit twee seizoenen geleden was Mijnans zijn vervanger en scoorde hij aan de lopende band. Afgelopen seizoen kwam dat er op andere posities minder van. Het valt te hopen dat Mijnans zijn verantwoordelijkheid neemt en het elftal volgend seizoen op sleeptouw weet te nemen. Want hoewel hij niet vaak door de ondergrens zakt, is Mijnans ook nog niet echt een dragende kracht geweest. 

Aankoop
Hoewel Dave Kwakman ook op deze positie uit de voeten kan, ligt het voor de hand dat AZ wegens gebrek aan concurrenten een nieuwe aanvallende middenvelder gaat aantrekken deze zomer. Huiberts staat daarbij voor een keuze, want wil de technisch directeur een creatieve nummer 10 aantrekken, of kiest hij voor een type Dani de Wit? In dat laatste geval zal ongetwijfeld Willum Willumsson (Go Ahead Eagles) hoog op de lijstjes staan. De IJslander lijkt qua spel op De Wit en heeft een erg sterk fysiek. Mocht Huiberts toch voor een creatieve aanvallende middenvelder gaan, dan zal hij ongetwijfeld een nieuw Djordje Mihailovic-fiasco willen voorkomen. De Amerikaan kwam niet uit de verf in Alkmaar. Mede door persoonlijke omstandigheden, maar ook doordat een creatieve nummer 10 misschien niet helemaal in het spel van AZ past. Al bijna een decennium speelt AZ louter met lopende aanvallende middenvelders. 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Ik denk dat AZ er goed aan zal doen om een ervaren en creatieve 10 te halen, die jongens als Kwakman en Smit zijn ervaring kan bijbrengen.
Graag iemand op die positie die kan voetballen. Dat hebben we jaren gemist.
Doet u mij maar een echte (niet al te luie) creatieve speler.
Mijnans heb je nodig voor zijn veelzijdigheid in het veld dus absoluut een aankoop doen afgestemd op wat voor spits er gaat komen. Als je een type Pavlidis neemt die veel in de bal komt moet je een loper hebben en als je een afmaker hebt haal je een technicus a la Gudmundssson die een schakel vormt. Smit en Kwakman klinkt leuk, maar die moeten dit seizoen nog maag genoegen nemen met (korte) invalbeurten
Kees Smit regelmatig laten spelen op die positie, helemaal geen aankoop nodig met Dave Kwakman ook nog achter de hand . Gebruik het geld maar voor een echte spits !!
Kees Smit regelmatig laten spelen op die positie, helemaal geen aankoop nodig met Dave Kwakman ook nog achter de hand . Gebruik het geld maar voor een echte spits !!
Kees Smit is er ook nog. Hij moet conditioneel nog groeien maar is nu al een mini Kevin De Bruyne.
Kees Smit gewoon opstellen net zoals Dave Kwakman, Schouten. Ik heb echt vertrouwen in die spelers. Gooi ze maar voor de leeuwen
En dan einde seizoen klagen als we 7e worden zeker?
Kees Smit is meegenomen in deze rubriek als centrale middenvelder. Speelde bij Jong slechts tijdelijk als 10 om aan zijn techniek te werken.
We mogen best eens tevreden zijn met wat we hebben. Dus ik zeg: een mooie som tekengeld voor Dani Blanco om hem alsnog in Alkmaar te laten blijven.
We mogen best eens tevreden zijn met wat we hebben. Dus ik zeg: een mooie som tekengeld voor Dani Blanco om hem alsnog in Alkmaar te laten blijven.
Absoluut niet. De wit valt echt in het Rijtje slechts'te nr's 10 allertijden.
Dani is een van de beste 10s die AZ gehad heeft in de afgelopen 20 jaar. Als je dat niet ziet, mag je even langs de opticien.
valt wel mee hoor. Haal de statistieken er maar is bij. loopt inderdaad afentoe een bal binnen in het 5 meter gebied. maar Voetballend voegde hij helemaal niks toe. heb je wel eens gekeken naar zijn eerste aanname & zijn Bal behandeling? De nummer 10 van Alcmaria Victric heeft nog meer voetbal in zijn benen dan Dani de Wit. Dani was alleen maar geliefd bij de supporters omdat hij zijn slechte spel compenseerde met hard werken. Voetballend voegde hij niks toe. niet voor niets dat nog geen enkele club interesse heeft getoond in De WIt.
staat Bovendien op de 203e plek van meeste kansen Gecreƫerd. om hem heen staan alleen maar wisselspelers of Centrale verdedigers. staat bovendien op plek 2 van meeste overtredingen begaan. als nummer 10!? heeft in een heel seizoen 30 keer op doel geschoten.. dat zijn toch geen cijfers 's voor een Aanvallende middenvelder.