221103ep106912

'Pavlidis naar Benfica, ondanks pogingen Stuttgart om deal te kapen'

Van de redactie

Zoals eerder vermeld is de deal tussen Vangelis Pavlidis en Benfica beklonken. Volgens Fabrizio Romano vertrekt de Griekse spits voor 17 miljoen euro plus 2 miljoen euro aan bonussen naar Portugal. Eerder vandaag wist VI te melden dat VfB Stuttgart de transfer tevergeefs heeft proberen te kapen.

Pavlidis werd de afgelopen periode nadrukkelijk in verband gebracht met Benfica. De Portugese topclub was echter lang niet de enige geïnteresseerde. Ook VfB Stuttgart was gecharmeerd van de diensten van de 25-jarige aanvaller.  

Stuttgart eindigde afgelopen seizoen knap als tweede in de Bundesliga, achter het ongeslagen Bayer Leverkusen. Uitblinker bij de Duitsers was Serhou Guirassy. De inmiddels 28-jarige spits uit Guinee beleefde een ongekend seizoen. In 28 wedstrijden scoorde Guirassy 28 keer. De aanvaller heeft een afkoopclausule van 17,5 miljoen euro in zijn contract laten opnemen. VfB Stuttgart verwacht naar alle waarschijnlijkheid een vertrek van Guirassy en heeft zodoende het oog op Pavlidis laten vallen. 

Ondanks de serieuze interesse vanuit Duitsland heeft Pavlidis uiteindelijk voor Benfica gekozen. Naast Stuttgart hebben een aantal Italiaanse clubs ook geprobeerd de Griekse spits van gedachten te veranderen, zonder succes. Eigen bronnen melden AZAlerts dat Pavlidis voor 5 jaar bij Benfica zal gaan tekenen.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Het speculeren over een vervanger kan dan nu echt beginnen. Is duidelijk dat er iemand moet komen die er meteen staat zoals een Lammers maar ook iemand met je wie je waarde creëert voor de toekomst (het business model en filosofie van AZ).
Is er nog iets bekend over een doorverkoop?
Tot dusver niet. Gezien zijn eenjarige contract is het nog maar de vraag of dat überhaupt is gelukt.