240519163859-ep10373-1

Ed van de Pol - ANP

'Done deal: Pavlidis naar Benfica'

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

Vangelis Pavlidis vertrekt naar Benfica. De Griekse topschutter werd de afgelopen weken meerdere malen in verband gebracht met de Portugese topclub, maar volgens sportkranten A Bola en Record is de deal dan nu ook echt officieel gesloten.

Naar verluidt hebben Benfica en AZ de hand geschud op een deal van 18 miljoen euro, plus 2 miljoen euro aan bonussen. Pavlidis genoot interesse van verschillende Europese clubs uit Duitsland en Italië, maar de keuze is dus op Benfica gevallen. De Portugezen werden afgelopen seizoen tweede in de competitie, achter Sporting Lissabon.

Afgelopen Champions League-seizoen wist Benfica in een poule met Inter, RB Salzburg en Real Sociedad derde te worden. In de Europa League schopten ze het niet verder dan de kwartfinale, waarin het Franse Marseille na penalty's te sterk was. De tweede plek in de competitie betekent wel directe plaatsing voor de Champions League-groepsfase van aankomend seizoen. 

Pavlidis beleefde een uitstekend seizoen waarin hij maar liefst 29 keer het net wist te vinden in 34 Eredivisie-wedstrijden. De 25-jarige spits werd samen met Luuk de Jong van PSV topscorer van de Eredivisie. In totaal speelde Pavlidis 137 wedstrijden in het shirt van AZ, waarin hij 80 keer scoorde en 37 keer een assist afleverde. 

De Griekse topschutter tekent een meerjarig contract bij Benfica. Naar alle waarschijnlijkheid zal de deal snel kenbaar worden gemaakt door beide clubs.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Hopelijk gaat AZ een deel van deze centjes in een aanvallende versterking in de lijn Yuito Suzuki, Orri Oskarsson of Mathias Kvistgaarden investeren.
Deze man heerste in de Eredivisie zoals Zeus dat deed op Olympus. Laten we deze zomer allen een glas Raki heffen op deze Griekse voetbalgod.
Zullen we maar Ouzo doen? Lijkt me wat toepasselijker hahahaha
Waarschijnlijk heeft Willem 2 ook een doorverkoop percentage bedongen bij verkoop,benieuwd hoeveel dat is?
Het is hem gegund, hopelijk nu ook snel duidelijkheid over de nieuwe spits die we zelf gaan aantrekken.
Mooie club, prima deal en lekker op tijd waardoor we zelf ook weer door kunnen met ons leven.
Prima deal, ondanks dat het voor veel supporters gaat voelen als erg weinig geld. Vind ik dit toch een aardig bedrag voor een matige voetballer maar goede spits die nog maar 1 jaar contract heeft. Nu hopen op een waardig vervanger.
Toch voelt het erg weinig 18+ 2 aan bonussen. Maarja hij is geen 18 en heeft nog maar 1 jaar contract.
Klopt, ervan uitgaande dat de bonus gehaald wordt is het alsnog jammer dat je niet 20+1/2 eruit hebt kunnen halen. Ben benieuwd wat ze terug gaan halen voor deze miljoenen
Waarschijnlijk een nieuwe spits van 2 miljoen
Uiteraard, er zat niet goed zichtbaar sarcasme in mijn comment. Ze zouden ook niet eens een Lammers strikken, maar liever voor een Zeefuikje gaan
Wat jammer dat je, je over één van onze AZ spelers kleinerend uitlaat.
Want hij is van hetzelfde niveau als Pavlidis of beter volgens jou? Jij snapt de essentie van mijn comment donders goed.
We hebben genoten, jammer dat we afscheid moeten nemen van zijn iconische nummer op de benside