00ger-1907

Ed van de Pol | ANP

Wie mag concurreren met Van Bommel? - de transferzomer van Huiberts

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

De transferzomer komt eraan en dat betekent werk aan de winkel voor Max Huiberts. Met meerdere spelers die azen op een transfer, wordt het voor de technisch directeur een flinke klus om een nieuwe leegloop te voorkomen. Ondertussen moet er doorgeselecteerd worden en zijn er ook een aantal gerichte aankopen nodig om volgend seizoen weer dichter tegen de top aan te zitten. We nemen je per positie mee in de afwegingen van Huiberts. Deze week: de linksbuiten.

Ruben van Bommel
Bij zijn overgang van MVV naar AZ had niemand verwacht dat Van Bommel bij de Alkmaarders direct een basisplaats zou afdwingen. Toch lukte het de jonge linksbuiten, mede doordat de concurrentie het liet afweten. Hij scoorde negen keer in 40 wedstrijden en kende daarmee een prima debuutseizoen. Komend seizoen zal hij de volgende stap in zijn ontwikkeling moeten zetten, om zo hopelijk op termijn een sterkhouder van de ploeg te worden. 

Myron van Brederode
Van Brederode staat stil in zijn ontwikkeling. Het afgelopen seizoen lukte het hem niet om Jesper Karlsson op te volgen als basisspeler. De buitenspeler scoorde vier keer in 37 wedstrijden en leverde bovendien voetballend een beperkte bijdrage. Het wordt tijd dat Van Brederode laat zien wat hij in huis heeft. De vraag is echter hoeveel kansen de jeugdexponent daar nog voor krijgt. Naar verluidt zien zowel de club als Van Brederode wat in een – al dan niet permanent – vertrek uit Alkmaar. 

Aankoop
Zoals gebruikelijk zullen de schaduwlijstjes van AZ rijkelijk gevuld zijn. Twee spelers staan daar ongetwijfeld op: Osame Sahroui (sc Heerenveen) en Couhaib Driouech (Excelsior). De kans dat een van hen echter volgend seizoen in Alkmaar speelt, is bijzonder klein. Sahroui wordt te duur geacht en Driouech lijkt onderweg naar PSV.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Laten we de linksbuiten van Slovenië bij Spatak Praag ophalen.
Lukas Haraslin

https://www.transfermarkt.nl/lukas-haraslin/profil/spieler/239941
Met n goede opkomende linksback zal Bommel drie keer beter renderen.
Het jaar van Kerkez was ook t topjaar van Karlsson….. Wolf presteerde te weinig
Haal ook Sam Lammers! Maakte op mij veel indruk tijdens de wedstrijd tegen Utrecht! Met Meerdink en Zeefuik heb je net te weinig in de spits!
Zouden Lahdo en/of Sadiq niet op die positie uit de voeten kunnen? Zeker Lahdo is redelijk tweebenig. Dat maakt ook het pad voor Addai naar wat minuten op rechtsbuiten korter.
Sem van Duijn zijn jullie vergeten.
Die mag zich in eerste instantie focussen op Jong AZ