Driouech

Ed van de Pol | ANP

AZAlerts scout: Couhaib Driouech

Leestijd 3 minuten
Van de redactie

Dit artikel is NIET gebaseerd op een gerucht, maar is een gewenste aankoop van één van de leden van het AZAlerts-team

Omdat het leven van een technisch directeur al druk genoeg is, helpen wij in de rubriek AZAlerts scout onze TD een handje. Alle leden van het team van AZAlerts hebben zo hun eigen ideeën over wat de selectie nodig heeft om eindelijk door te stoten naar de felbegeerde top 3. In deze rubriek hoor je precies wie dit zijn én waarom zij de volgende ster worden in Alkmaar. In dit artikel geeft Thomas zijn mening over welke speler er volgens hem de overstap moet maken naar AZ. Die speler is Couhaib Driouech.

Er zijn weinig vleugelspelers waar ik dit seizoen meer van genoten heb dan Driouech. Natuurlijk komt hij (nog) niet in de buurt van het niveau van supertalent Johan Bakayoko, maar zó veel minder dan de Noorse dribbelkoning Osame Sahraoui is hij ook niet. En dat terwijl de Nederlands-Marokkaanse dribbelaar minder dan de helft moet kosten dan de linksbuiten van Heerenveen. 

Als er dit seizoen één ding duidelijk voor mij werd, dan is het dat AZ kwaliteit miste op de vleugels. Tandeloos, zo zou ik het willen omschrijven. Met Ruben van Bommel hebben we een blaffende hond, die helaas voor ons maar weinig bijt: 6 Goals en 1 assist in 29 wedstrijden. En Myron van Brederode is met zijn 2 goals in 29 wedstrijden een hond die niet eens blaft, maar bijna altijd de veilige route kiest.

Driouech daarentegen speelt met lef én durf. Als het gaat om succesvolle dribbels per wedstrijd, dan moet hij enkel eerdergenoemde Bakayoko en Sahraoui voor zich laten. Maar wie verder inzoomt op de statistieken, ziet dat het percentage succesvolle dribbels van Driouech een stuk hoger ligt dan de befaamde aanvaller van Heerenveen en zelfs iets hoger dan Belgisch International Bakayoko. Want waarvan slechts 41,7% van de dribbels van Sahraoui slagen, is dat bij Driouech 58,8%. Dat is zelfs 2% hoger dan Bakayoko.

De cijfers van Driouech zijn dan ook goed. Z        eker wanneer je in ogenschouw neemt dat hij deze cijfers heeft behaald bij degradant Excelsior. 6 Goals en 6 assists in 26 wedstrijden bij een zwalkende club. Dat rendement combineert hij met acties waarvoor mensen naar het stadion komen. Hakjes, overstapjes, dribbels, flair en rendement: Driouech heeft het allemaal. Hiermee doet Driouech me enigszins denken aan de tijd dat we met Jesper Karlsson zelf een artiest op onze linkerkant hadden lopen.

Nu PSV niet rond blijft te komen met de Kralingers, is dit hét moment voor Max Huiberts om toe te slaan. Voor rond de 3,5 miljoen euro speelt de Marokkaanse Nederlander volgend seizoen in het prachtige rood-wit. En uiteraard doel ik daarmee niet op het tenue van PSV. Ter vergelijking: dat is ongeveer hetzelfde bedrag dat AZ betaalde voor Odgaard en Djordje Mihailović. 

Als Max volgend seizoen wil dat er gevoetbald wordt met branie en flair in de voetbaltempel van Alkmaar, dan haalt hij Driouech zo snel mogelijk op. Dan mag hij komend seizoen het samen met Van Bommel gaan uitvechten wie in de voetsporen gaat treden van onze voormalige stylist Jesper Karlsson. Als ik Max was, dan had ik het wel geweten en vandaag nog een belletje gepleegd naar Kralingen.

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Zou jij Driouech een goede versterking vinden?

Ja

Nee

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Zie het echt wel zitten in van Bommel voor volgende seizoen. Sterk aangehaakt gezien zijn jonge leeftijd en eerste jaar bij AZ. Van Brederode (weinig rendement ) en Sadiq (snel maar slechte aanname) is een ander verhaal. Driouech is zeker welkom maar dan moet er iemand verkocht of verhuurd worden.
Doe maar niet , eerdaags ben je hem met de Afrika cup een maand kwijt . Met Lahdo ,v Brederode, v Bommel, Mijnans , Addai, Kewal , Reverson en Sadiq hebben we genoeg keus.
Hoe zit het met zijn blessure gevoeligheid?
Als ik me niet vergis al meerdere keren hamstring klachten .
Reversion vertrekt volgens deze site en Kewal zijn contract loopt ook af. Ik denk dat eerder Daal een reële kans heeft om aan te haken.
Reversion vertrekt volgens deze site en Kewal zijn contract loopt ook af. Ik denk dat eerder Daal een reële kans heeft om aan te haken.
Reversion vertrekt volgens deze site en Kewal zijn contract loopt ook af. Ik denk dat eerder Daal een reële kans heeft om aan te haken.
Reversion vertrekt volgens deze site en Kewal zijn contract loopt ook af. Ik denk dat eerder Daal een reële kans heeft om aan te haken.
De afrika cup wordt niet meer halverwege het jaar gehouden. Dus die vlag gaat niet op voor Driouch. Verder vind ik zelf wel dat AZ hem moet halen en van brederode moet verhuren. Dat is in principe de volgende stap die AZ moet maken met de befaamde jeugdopleiding. Samenwerkingen aan gaan met clubs van niveau waar onze jeugd vlieguren kan maken. Want iedereen een plek bij AZ 1 beloven gaat natuurlijk ook niet werken. Meeste namen die ik voorbij hoor komen hebben nog niets laten zien. En als we leren van onze vorige gouden lichting met boadu, wijndal en stengs. Is het vooral het tekort aan concurrentie dat ervoor zorgde dat onze gouden talenten destijds niet hun maximale potentie waar maakten.
Er moet eerst buitenspelers vertrekken voordat er nieuwe vleugelaanvallers erbij kunnen komen
Meteen doen. Hoop dat hij ons net zoveel kan brengen als Aboukhlal.