Maikuma

Imago

'AZ rond met Japans international als opvolger Sugawara'

Van de redactie

AZ ziet in Seiya Maikuma een mogelijke opvolger van Yukinari Sugawara, zo meldt onder andere de Japanse sportkrant Hochi. De transfer zou zich een vergevorderd stadium bevinden. Zodoende lijkt het erop dat AZ de ene Japanner in de selectie gaat vervangen met een andere. 

Maikuma komt momenteel uit voor Cerezo Osaka op het hoogste niveau in Japan. De rechtsback kwam 8 keer uit voor het Japanse nationale elftal. De 26-jarige verdediger is zo goed als tweebenig en kan ook als rechter middenvelder uit de voeten. 

Volgens Transfermarkt heeft Maikuma een transferwaarde van 1,5 miljoen euro. Het lijkt er echter op dat AZ diep in de buidel moet tasten voor de Japanner. Om het nog tweejarige contract af te kopen, dienen de Alkmaarders een miljoenenbedrag op tafel te leggen. 

Het lijkt aannemelijk dat Maikuma de directe vervanger van Sugawara gaat worden. Yuki staat in de belangstelling van verschillende clubs en gaat AZ deze zomer zo goed als zeker verlaten. 

Saillant detail: bij het Japanse elftal concurreert Maikuma vaak met Sugawara. Geen van beide is de laatste jaren zeker van een basisplaats. Wanneer Maikuma speelt, zit Sugawara op de bank en vice versa. 

 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Tja, ik had nog nooit van hem gehoord. Hij is al ruim 26 jaar oud en schijnbaar nog nooit door een Europese scout ontdekt. Max zal wel weer zeggen dat hij al lang werd gevolgd en dat de mogelijkheid zich nu aandiende…
Op YouTube zie ik alleen maar beelden van hem in een aanvallende rol. Ik mag toch hopen dat de man ook verdedigen kan?
Technisch en qua voetbalinzicht zal hij niets onderdoen alleen ik ben benieuwd of hij verdedigend het gaat redden bij ons
Ik denk dat Yuki Sugawara ook wel aandeel heeft in deze transfer die kent de Japanse competitie natuurlijk. Misschien heeft hij Max Huiberts getipt..
Dat zijn mooie berichten, Max is echt wel bezig blijkt hier maar weer.
Zo blijft de diversiteit goed op peil. Goed gehandeld van Huiberts.