00ger-0394-1

Gerrit van Keulen - Ed van de Pol | ANP

Voorbeschouwing: AZ moet winnen van Utrecht en hopen op goed nieuws uit Zwolle

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

Om kans te blijven maken op Champions League-voetbal moet AZ aankomende zondag winnen van FC Utrecht. Alleen als FC Twente, dat op bezoek gaat bij PEC Zwolle, dan punten verspeelt, kan AZ het gat van twee punten met De Tukkers nog dichten. Er liggen meerdere scenario’s in het verschiet met allen verschillende uitkomsten.


Aan het begin van dit seizoen deelden Utrecht en AZ de punten. In de Galgenwaard werd het 1-1. AZ kwam vlak voor rust op voorsprong via Vangelis Pavlidis, maar Victor Jensen maakte een aantal minuten na de pauze snel de gelijkmaker. 

AZ heeft een sterke eindsprint ingezet en won de laatste 4 wedstrijden. Vorige week hadden de Alkmaarders geen kind aan Go Ahead Eagles, die met 0-3 opzij werden gezet. Utrecht was ook bezig aan een uitstekende reeks, maar verloor de laatste wedstrijd met 0-1 van Sparta Rotterdam. Na een dramatische eerste seizoenshelft heeft trainer Ron Jans het tij weten te keren bij de Domstedelingen. Zodoende bezet Utrecht na een flinke opmars momenteel de zevende plek, die recht geeft op het spelen van play-offs voor Europees voetbal. De grote man bij Utrecht is Sam Lammers. Hij won vorige maand de Speler van de Maand-trofee. De spits was de eerste FC Utrecht-speler ooit die in zeven opeenvolgende wedstrijden het net wist te vinden.

 

In het geval van een 1-0 overwinning van AZ en een 1-1 gelijkspel tussen PEC Zwolle en FC Twente zal zich een uniek scenario voltrekken. AZ en Twente staan dan in alle mogelijke statistieken gelijk. Een beslissingswedstrijd (of twee) zal dan uit moeten wijzen wie zich mag opmaken voor de voorrondes van de Champions League. 


AZ - FC Utrecht is zondag om 14:30 te zien op ESPN Watch. 

 

Aanbevolen

Reacties

Nog geen reacties

Aanmelden om te reageren