230813160229ep204737

Ed van de Pol | ANP

Voorbeschouwing: AZ wil druk op Twente behouden met een overwinning op Go Ahead Eagles

Leestijd 3 minuten
Van de redactie

Na de spectaculaire overwinning in eigen huis op FC Twente (2-1), wil AZ de druk op plek drie tegen Go Ahead Eagles in stand houden. Met nog twee speelrondes te gaan bedraagt het gat op het Champions League-ticket nog twee punten. Voor AZ wacht er zondag een bezoek aan Deventer, waar het goede herinneringen aan over houdt.

Eerder dit seizoen had AZ tijdens de eerste competitiewedstrijd geen kind aan Go Ahead Eagles. In het AFAS Stadion werd er dankzij vijf verschillende doelpuntenmakers met 5-1 gewonnen van de bezoekers uit Overijssel. Met een doelpunt en assist was Vangelis Pavlidis één van de uitblinkers in Alkmaar. Bijna negen maanden later staat de teller van de spits op 28 doelpunten en gaat hij aan kop in de lijst van topscorers in de Eredivisie.

Na de overwinningen op RKC (3-2), NEC (0-3) en FC Twente (2-1) heeft AZ het weer helemaal op de rit en lonkt zelfs nog stiekem de derde plek op de ranglijst. Zondag treft AZ een tegenstander die al vijf wedstrijden niet meer weet wat winnen is. Sinds de overwinning op Excelsior (3-0), speelde GAE drie keer gelijk en verloor het twee wedstrijden. Met 43 punten uit 32 wedstrijden staat het op plek acht en is het nog vol in de race voor de Europese play-offs. Vorig jaar eindigde het bezoek aan de Adelaarshorst nog in een 1-4-overwinning voor AZ, dat van de 23 eerdere ontmoetingen in Deventer acht keer won, tien keer verloor en vijf keer de punten moest delen. Resultaten uit het verleden bieden dit keer dus relatief weinig hoop, al won AZ de laatste vier bezoeken wel.

Terwijl Go Ahead Eagles over een volledig fitte selectie beschikt, is dat bij AZ nog altijd wel anders. Zo zijn de geblesseerden Jordy Clasie, Mayckel Lahdo, Lequincio Zeefuik, Bruno Martins Indi en Dave Kwakman zeer waarschijnlijk zondag nog niet van de partij. In Deventer treft AZ overigens oud-jeugdspeler Joris Kramer, die het tot één wedstrijd in de hoofdmacht wist te schoppen. Na diverse huurperiodes en een periode bij NEC kwam Kramer afgelopen zomer bij Kowet terecht. Voor AZ-doelman Hobie Verhulst is het juist een terugkeer bij GAE, waarvoor hij 75 keer het doel verdedigde.

AZ start zondagmiddag om 14.30 uur aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd is alleen live in zijn geheel te volgen via ESPN Extra. Daarnaast zullen de hoogtepunten van de wedstrijd voorbij komen in het schakelprogramma van de zender.

Aanbevolen

Reacties

Nog geen reacties

Aanmelden om te reageren