00ger-9906

Ed van de Pol | ANP

Weet Pavlidis zijn absolute topseizoen te bekronen met de topscorerstitel?

Leestijd 2 minuten
Jeroen

De razend spannende topscorerstrijd in de Eredivisie nadert zijn ontknoping, met nog slechts drie wedstrijden voor de boeg moet Vangelis Pavlidis zijn enig overgebleven concurrent Luuk de Jong van zich af zien te schudden. Wie van de twee trekt er uiteindelijk aan het langste eind? 

Terwijl jongeling Ernest Poku zijn eerste Eredivisie doelpunt luidkeels vierde bleef Vangelis Pavlidis beteuterd achter. De teleurstelling op zijn gezicht nadat een zeker lijkend doelpunt aan zijn neus voorbijging was tekenend voor zijn drang naar de ultieme kroon op zijn overtuigende seizoen. 

De topscorersstrijd in de Eredivisie aan de vooravond van speelronde 32

Vangelis Pavlidis  27
Luuk de Jong 27
Santiago Gimenez  21
Brian Brobbey  17
Ricky van Wolfswinkel  14


Met zijn doelpunt in de Nijmeegse bloedkuil zette de Griekse spits de teller wel alweer op 27, slechts een doelpunt minder dan zijn productie in de twee voorgaande seizoenen samen. Ondanks dat AZ dit seizoen lang niet altijd even dominant is geweest als in voorgaande seizoenen laat Pavlidis zien de Eredivisie langzaam ontgroeid te zijn. 

De laatste drie speelronden zullen uitwijzen of Pavlidis zich net als Kees Kist, Mounir el Hamdaoui, Vincent Janssen en Alireza Jahanbakhsh topscorer van de Eredivisie mag gaan noemen of dat de gelouterde Luuk de Jong er met de topscorertitel vandoor gaat. 

Het resterende programma van AZ en PSV 

speelronde 32 AZ - FC Twente  PSV - Sparta Rotterdam
speelronde 33 Go Ahead Eagles - AZ Fortuna Sittard - PSV 
speelronde 34 AZ - FC Utrecht PSV - RKC Waalwijk 

   

 

Aanbevolen

Reacties

Nog geen reacties

Aanmelden om te reageren