ep2024092043798

Ed van de Pol - ANP

AZ als koploper de nacht in na moeizame zege in Zwolle

Van de redactie

AZ had vanavond de handen vol aan PEC Zwolle. De Zwollenaren hadden eigenlijk recht op in ieder geval een deel van de buit, maar moesten capituleren dankzij een dubbelslag van Ibrahim Sadiq (2-1).

Al na vijf minuten kwam AZ aan de leding in Zwolle. Ruben van Bommel had een panklare voorzet in huis voor Ibrahim Sadiq, die de Ghanees genadeloos binnen schoot. Dat vroege doelpunt gaf overigens een ietwat vertekend beeld van een eerste helft waarin beide ploegen dichtbij elkaar zaten.

De Alkmaarders kwamen dan ook enigszins verrassend op 2-0 net na rust. Opnieuw had Moller Wolfe een goede dieptebal in huis, die wederom door Sadiq op waarde werd geschat. Hierdoor leek de Zwolse hoop op een stunt al vroeg in de tweede helft in de Ijssel te vallen.

Maar niets bleek minder waar, PEC bleef aandringen en vond na ruim een uur spelen ook een aansluitingstreffer. De ploeg van Maartens Martens hield de lakens daarna gelukkig schoon, waardoor de overwinning veilig werd gesteld.

Zodoende mogen de Alkmaarders drie punten bijschrijven en gaan daardoor als koploper de nacht in. De volgende wedstrijd staat aanstaande woensdag alweer op het programma, IF Elfsborg komt dan het Europese seizoen inluiden in Alkmaar.