orri-oskarsson

Lars Rønbøg - FC Kopenhagen Media

AZAlerts scout: Orri Oskarsson

Leestijd 4 minuten
Van de redactie

Dit artikel is NIET gebaseerd op een gerucht, maar is een gewenste aankoop van een supporter. 

Omdat het leven van een technisch directeur al druk genoeg is, helpen wij in de rubriek ‘AZAlerts scout’ onze TD een handje. Alle leden van het team van AZAlerts hebben zo hun eigen ideeën over wat de selectie nodig heeft om eindelijk door te stoten naar de felbegeerde top 3. In deze rubriek hoor je dan ook precies welke spelers dit zijn én waarom zij de volgende ster worden in Alkmaar. In dit artikel geeft twitteraar MeatyArxz zijn mening over welke speler er volgens hem de overstap moet maken naar AZ, en die speler is Orri Óskarsson. 

Met het vertrek van topschutter Vangelis Pavlidis en professioneel scrimmage-scorer Dani de Wit verliest AZ liefst 45 doelpunten. Dit verlies is vergelijkbaar met het vertrek van Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh zes jaar geleden, wat destijds zorgde voor de nodige problemen, waaronder de uitschakeling tegen Kairat Almaty.

De vraag is nu of we de vacature van 45 doelpunten moeten toevertrouwen aan de onervarenheid van spelers als Mexx Meerdink, Lequincio Zeefuik, of een willekeurige Scandinavische speler. Of is het verstandiger om te investeren in een bewezen doelpuntenmaker, zelfs als deze wat ouder is?

Hier komt Orri Óskarsson in beeld, een doelpuntenmaker van beroep en momenteel speler van FC Kopenhagen. De 19-jarige IJslander heeft al de nodige indruk gemaakt in de Deense Superliga en zou een waardevolle aanwinst kunnen zijn voor AZ.

Opkomst van een Talent 
Óskarsson begon zijn professionele carrière bij FC Kopenhagen en wist al snel op te vallen. In zijn debuutseizoen scoorde hij 12 doelpunten in 20 wedstrijden, wat een opmerkelijke prestatie is voor een speler van zijn leeftijd. Zijn indrukwekkende prestaties leverden hem een vaste plaats in het eerste team op, waar hij bleef excelleren.

Óskarsson staat bekend om zijn klinische afwerking en zijn vermogen om vanuit verschillende posities te scoren. Hij heeft een sterk schot met beide voeten en is ook een kopsterke speler, wat hem een veelzijdige dreiging maakt voor elke verdediging. Daarnaast is hij niet bang om defensief zijn steentje bij te dragen, wat hem een complete aanvaller maakt. 

Deense succesjaren
De kwaliteiten van Óskarsson bleven niet onopgemerkt en zorgden ervoor dat hij een onmisbare speler werd voor FC Kopenhagen. In zijn tweede seizoen verbeterde hij zijn doelpuntenaantal naar 15, waarmee hij zijn status als topscorer van de club bevestigde. Zijn prestaties hielpen Kopenhagen te kwalificeren voor Europese competities, wat zijn marktwaarde verder deed stijgen.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Óskarsson al de nodige interesse gewekt van grotere clubs in Europa. Toch bleef hij trouw aan FC Kopenhagen, waar hij zijn contract verlengde tot medio 2025, met een optie voor nog een jaar. 

Recente Vorm in de Superliga Championship Round 23/24 
In het seizoen 23/24 heeft Óskarsson wederom zijn waarde bewezen, vooral tijdens de Superliga Championship Round. Hij was van cruciaal belang voor FC Kopenhagen, met 8 doelpunten in 10 wedstrijden tijdens deze fase van de competitie. Zijn doelpunten waren vaak doorslaggevend en hielpen zijn team om belangrijke punten te pakken in de strijd om het kampioenschap. Deze indrukwekkende vorm benadrukt zijn potentieel om ook op een hoger niveau te presteren.

Strategische Transfer
 Voor AZ zijn de posities van nummer 9 en 10 niet alleen belangrijk op het veld, maar ook qua transferwaarde. Elke Alkmaarse nummer 9 heeft het potentieel om een financiële klapper te zijn voor de club. In dit licht is Óskarsson een interessante transferoptie. Met zijn 19 jaar heeft hij nog een aanzienlijke restwaarde en zijn veelzijdigheid maakt hem een waardevolle aanvulling op het team.

De aanvaller heeft een geschatte marktwaarde van 5 miljoen euro. Hoewel dit een stevige investering is, biedt hij zowel een garantie voor doelpunten als de potentie voor toekomstige winst bij een eventuele doorverkoop.

Dus wat denken we ervan: is Orri Óskarsson de klassieke geval van bord-op-schoot-scouting of de speler die AZ deze zomer nodig heeft om opnieuw een gooi te doen naar de top van de Eredivisie?

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Komt AZ financieel niet in de buurt, spelers budget is ruim 33 miljoen
Groot talent. Te groot voor AZ ben ik bang. Er zijn veel kapers op de kust. Wordt een klapper voor Kopenhagen. O.a Atalanta heeft interesse, gewaardeerd op €12 mln.
Ziet er uit als een goede aankoop. Ik hoop dat huiberts hem ook ziet
Die kost natuurlijk gewoon 15 miljoen.
Eens, in ieder geval volledig onhaalbaar voor AZ