screenshot-20240826-214925-x

AZ Media

Jong AZ boekt knappe overwinning bij rentree Dave Kwakman

Van de redactie

Jong AZ heeft de kater van vorige week tegen FC Den Bosch weggespoeld. In eigen huis rekenden de Alkmaarse talenten af met FC Dordrecht (3-1). Dave Kwakman maakte zijn eerste minuten van het seizoen na lang blessureleed.

Kwakman raakte vroeg in de voorbereiding geblesseerd en doet vooralsnog ritme op bij de beloften. De 20-jarige middenvelder zag dat Jong AZ het in de eerste helft moeilijk had met FC Dordrecht.

De eerste Alkmaarse doelpoging viel pas na ruim 20 minuten spelen te noteren. Jayden Addai werd bediend door Zico Buurmeester, maar zag de keeper redding brengen. FC Dordrecht slaagde er aan de andere kant niet in om voorbij doelman Deen te komen, ook vanaf elfmeter bracht de doelman knap redding.

In de tweede helft kwam de wedstrijd pas echt los. Buurmeester zette de Alkmaarse talenten op voorsprong, waarna Hean snel weer gelijk maakte namens Dordrecht. Een sterke periode van Jong AZ werd door Kees Smit beloond met de 2-1. Jayden Addai, die een goede indruk maakte, bekroonde zijn verjaardag in de slotfase nog met de 3-1.

Zodoende heeft de ploeg van Leeroy Echteld zes punten na drie wedstrijden. Aanstaande vrijdag staat de derby tegen Telstar op het programma.