Pavlidis

Ed van de Pol | ANP

Officieel: Pavlidis verkocht aan Benfica

Leestijd 2 minuten
Lucas27

Zoals hier eerder al gemeldt werd is de overstap van Vangelis Pavlidis naar SL Benfica afgerond. Nu ook AZ het nieuws officieel naar buiten heeft gebracht zit de periode van de Griekse spits bij AZ er definitief op. Naar verluidt is er 18 miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen gemoeid met de transfer. Pavlidis heeft een contract getekend in Lissabon voor vijf jaar. 

Naast Benfica waren er meerdere andere Europese clubs geïnteresseerd in de topscorer van de Eredivisie. Vooral Stuttgart zou een serieuze poging hebben gedaan om de deal te kapen, maar dit mocht dus niet baten. Daarnaast hadden meerdere clubs uit de Serie A interesse. In Lissabon zal Pavlidis terecht komen bij de nummer twee van de Portugese competitie, dat onder leiding staat van de oud PSV-trainer Roger Schmidt. Door de eindklassering van afgelopen seizoen zal Pavlidis met zijn nieuwe club actief zijn in de Champions League dit jaar. 

Pavlidis beleefde een uitstekend seizoen waarin hij maar liefst 29 keer het net wist te vinden in 34 Eredivisie-wedstrijden. De 25-jarige spits werd samen met Luuk de Jong van PSV topscorer van de Eredivisie. In totaal speelde Pavlidis 137 wedstrijden in het shirt van AZ, waarin hij 80 keer scoorde en 37 keer een assist afleverde. Op de website van AZ kijkt de spits met trots terug op zijn tijd in Alkmaar. "Ik wil de club en mijn teamgenoten heel erg danken, voor de mogelijkheid om herinneringen voor het leven te maken en de kans om op Europees niveau te hebben gespeeld. Ook ben ik de supporters dankbaar, die mij echte liefde hebben getoond. Elke keer bezorgden zij mij kippenvel als ze in het stadion mijn naam riepen. En natuurlijk een dankwoord naar Max en de staf, die mij de afgelopen drie jaar geholpen hebben om een beter mens en een betere speler te worden. In alle opzichten was de keuze om naar AZ te gaan drie jaar geleden een uitstekende keuze. Ik wens iedereen die betrokken is bij AZ het allerbeste voor de toekomst.” 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Succes Pavlides, we gaan je missen
Vangelis ik wens je heel veel succes in je verdere carrière, ook mijn complimenten voor meneer Huiberts.
Nou maar hopen dat Pavlidis het goed gaat doen in Portugal.
Zeker met 100 milj transfer clausule en 10% voor AZ , mooie optie
Zeker met 100 milj transfer clausule en 10% voor AZ , mooie optie