Ed van de Pol | ANP

AZ oefent tegen Le Havre

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

AZ treedt in een oefenduel deze zomer aan tegen Le Havre. Op 31 juli reizen de Fransen af richting Alkmaar waar om 19:00 uur afgetrapt zal worden.

De club uit de gelijknamige Franse kustplaatst speelt aankomend seizoen weer in de Ligue 1. Vorig seizoen eindigde de ploeg net aan boven de streep op een vijftiende plaats. Bij Le Havre staan geen Nederlanders onder contract, wel is Yann Kitala teruggekeerd na een verhuurperiode aan Almere City afgelopen seizoen. Met Didier Digard heeft de ploeg sinds deze zomer een nieuwe trainer voor de ploeg staan, hij kwam over van OGC Nice B.

AZ heeft de eerste voorbereidingswedstrijd van het nieuwe seizoen al weer achter de rug. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer werd overtuigend gewonnen van AEK Athene: 6-0. Ruben van Bommel opende de score in de 10e minuut, een kwartier later zette Lequincio Zeefuik AZ op 2-0, en vlak voor rust scoorde Zico Buurmeester ook nog de 3-0. In de tweede helft trad AZ aan met een nieuwe formatie, al maakte dit voor het wedstrijdbeeld weinig verschil. Rond de 60ste minuut scoorde Sven Mijnans de 4-0. Vlak voor tijd bepaalde Myron van Brederode en Denso Kasius respectievelijk de eindstand op 6-0.