Sam Lammers | Ed van de Pol | ANP

Ed van de Pol | ANP

'Rangers FC ontvangt deze week bod van AZ op Lammers'

Leestijd 2 minuten
Simon

Na het officiële vertrek van Vangelis Pavlidis naar Benfica is de zoektocht naar een opvolger in volle gang. De naam van Sam Lammers zingt al enige tijd rond bij AZ. In het Verenigd Koninkrijk weet men nu te melden dat de Alkmaarders snel een eerste bod gaan uitbrengen.

Uit berichtgeving van The Sun blijkt dat Rangers FC nog deze week een eerste bod van AZ zal ontvangen op Lammers. Dit nadat FC Utrecht is afgehaakt voor de spits, die in de tweede seizoenshelft nog op huurbasis in De Galgenwaard speelde. 'Volgens berichten in Nederland wil AZ de vraagprijs van Rangers van ongeveer 2,5 miljoen pond voor de 27-jarige ongewenste aanvaller evenaren', schrijft het Britse tabloid. Omgerekend zal het eerste bod om zo'n drie miljoen euro gaan. De marktwaarde van Lammers, die nog een contract tot medio 2027 heeft, wordt geschat op vijf miljoen euro.

Eind mei liet Hans Kraay Jr. bij ESPN weten dat AZ het oog heeft laten vallen op Lammers. Volgens de analist zou het een behoorlijke klus worden, gezien het salaris van anderhalf miljoen euro. Bij Utrecht liet Lammers zien het scoren niet verleerd te zijn. De elf-voudig jeugdinternational was in twintig optredens goed voor elf doelpunten en gaf ook nog drie assists.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Lammers is 27 en ik neem aan dat hij hoe dan ook wil spelen. Hij heeft de laatste 4 seizoenen 110 wedstrijden gespeeld en daarin 19 keer gescoord. We hebben het over een goede eredivisie speler en niet over een Europese topper.
Niet té enthousiast allemaal.
Mocht je Lammers voor 3 miljoen kunnen halen en wellicht nog een miljoen kwijt bent aan een salaris constructie dan is het wel een koopje. Prima statistieken in de eredivisie maar wel al weer wat ouder. Verwacht daarom niet dat hij zich nog verder zal ontwikkelen. Echter, veel alternatieven zijn er ook niet. Wellicht Parrot, maar daar houd het ook wel een beetje op?
Misschien niet de held die we willen, maar wellicht wel de held die we nodig hebben.
Bij Heerenveen en Utrecht heeft hij laten zien dat hij in ieder geval in de Eredivisie kan scoren een beetje 'ervaring' in een avonturier die net te goed is voor de Eredivisie, maar niet goed genoeg voor de Serie A zou zomaar een gulden vondst kunnen zijn om onze jonge talenten omheen te laten spelen.
Van mij mag Sam het laten zien bij AZ, al had ik Parrot ook graag verwelkomt. Max zit in ieder geval niet stil, ik ben benieuwd naar de definitieve selectie die Maarten straks tot zijn beschikking heeft. Maarten kan dit seizoen vanaf de voorbereiding al zijn ideeën kwijt en zijn stempel op de selectie drukken.
500.000 bij 10+ 1.000.000 bij 20+ en hij mag van mij 1.500.000 verdienen bij 30+ doelpunten.
Sportief gezien een prima aanwinst. Hij komt tekort voor de absolute top in Nederland en heeft ook in het buitenland bewezen dat het niveau te hoog gegrepen is. Anderzijds meer dan goed genoeg om in de Eredivisie van waarde te zijn. Er is genoeg kwaliteit aanwezig om tussen de 15 en 20 doelpunten te verwachten.

Financieel is het waardeloos omdat deze positie normaliter het meeste oplevert. Gezien zijn leeftijd zal hij nooit heel veel geld nog in het laatje brengen.

Anderzijds kan hij een zelfde rol spelen welke Van Wolfswinkel had bij Twente. En achter hem krijgen Meerdink en Zeefuik de kans om zich verder te ontwikkelen.
Wekelijks spelen, prettige omgeving en inderdaad wat schuiven in tekengeld, maakt AZ een mooie optie.
Wellicht na 1 a 2 jaar verkopen, zeefuik en Meerdink mooi groeien in de periode.
Vaak doen ze een beetje creatief met (een boel) tekengeld of percentage van de evt. toekomstige transfersom, om het salaris-issue te tackelen.
Hoe kan een speler met een vraagprijs van 3 miljoen euro een marktwaarde van 5 miljoen euro hebben?
Hele goede vraag. Dankjewel differentcook. Ik waardeer je.
Marktwaarde is een inschatting op basis van wat een speler waard zou kunnen/moeten zijn onafhankelijk van contractduur. Wat zou je op de markt moeten betalen voor een Eredivisiespits met 10 doelpunten en 3 assists in 18 duels? Aangezien Lammers al op 3 stond terwijl hij de weg omhoog vond, vond men blijkbaar dat de inschatting omhoog moest.
Hoe kan het trouwens dat Kasius de grootverdiener is bij AZ? Als we die logica hanteren (kasius 880.000 per jaar). dan zie ik het nog wel gebeuren dat je lammers een miljoen kan aanbieden als top aankoop. uiteindelijk moet het salarisplafond ook iets omhoog. Behouden we de huidige begroting zoals het is.

Want de verkopen blijven elk jaar maar oplopen. Dus een of twee uitschieters qua salaris zou ik wel aandurven als huiberts zijnde. Maar wil je geen scheef salarishuis zou je ook kasius moeten verkopen. want als hij onze grootverdiener met zijn KKD skills dan doen we toch iets niet goed.
Dat bedrag is niet geverifieerd. Kan een restant zijn van het salaris bij Bologna. Er is uiteraard ook geen kans dat 6 spelers meer verdienen dan Pavlidis bij AZ deed dsmua het zal allemaal wel niet helemaal kloppen
En hierbij nog toevoegend om mijn punt te verduidelijken: Yuki: €180k 😂😂
Zal vast niet allemaal kloppen. Maar waar wel rekening mee gehouden moet worden is de inflatie. Pavlidis heeft waarschijnlijk sinds zijn komst van willem II jaren geleden geen ander contract getekend (weet ik niet zeker). Dat soort verschillen zie je dus ook terug in het salarishuis. Ik hoop en verwacht dat kassius ook niet de grootverdiener is. maar ik durf wel te zeggen dat hij een hoog salaris heeft die behoort tot de huidige top 10. had Yuki opnieuw bijgetekend had hij een nog hoger salaris gehad dan kassius. Dus dan stoppen de mogelijkheden op een gegeven moment voor AZ.
Zozo Max eindelijk een goede speler voor de Europa league
Neem aan dat az geen 1,5 miljoen salaris gaat betalen dus ben benieuwd of lammers zelf de stap wilt maken en het niet erg vind minder te verdienen
1,5 Miljoen aan salaris dat is veel te veel voor AZ.