Sam Lammers | Ed van de Pol | ANP

Ed van de Pol | ANP

'AZ ziet in Lammers opvolger Pavlidis'

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

AZ ziet in Sam Lammers een mogelijke vervanger van de – waarschijnlijk – vertrekkende Vangelis Pavlidis. Dat onthult Hans Kraay Jr bij ESPN. Lammers wordt momenteel verhuurd door Rangers FC aan FC Utrecht. Met de Domstedelingen kwam de 27-jarige aanvaller afgelopen weekend nog in actie tegen AZ (3 - 3). Lammers tekende voor de 3-2 met een goed geplaatste kopbal. 

De spits maakte afgelopen winter op huurbasis de overstap van Rangers FC naar FC Utrecht. In negentien optredens wist de 27-jarige spits al elf keer te scoren. ‘Ik weet bijvoorbeeld dat hij hoog op de lijst staat bij AZ, als opvolger van Pavlidis,' meent Kraay. ‘Maar ook AZ gaat die anderhalf miljoen niet betalen', doelend op het salaris van Lammers. 'Hij verdient anderhalf miljoen bij Rangers. Die Schotten hebben dit halfjaar een flink gedeelte van zijn salaris meebetaalt, maar dat gaan ze in het nieuwe seizoen in principe niet meer doen’, zo valt er te lezen.

De kans dat Pavlidis zijn laatste wedstrijd voor AZ heeft gespeeld is enorm. De Griek heeft een volgende stap in zijn carrière verdiend en staat naar verluidt in de belangstelling van VfB Stuttgart. In Alkmaar zijn bij een zomers vertrek grote schoenen te vullen. Pavlidis kwam namelijk in totaal tot tachtig doelpunten en 27 assists in 137 wedstrijden voor AZ.

Naast FC Utrecht droeg Lammers in Nederland eerder al de shirts van PSV en sc Heerenveen. Op het hoogste niveau kwam de 1.91 meter lange spits tot 25 doelpunten in 64 duels. In het buitenland droeg Lammers nog het shirt van Atalanta en als huurling die van Eintracht Frankfurt, Empoli en Sampdoria. Lammers maakte in de zomer van 2023 voor 4,1 miljoen euro de overstap naar Rangers FC. Zijn marktwaarde wordt geschat op drie miljoen euro. 

 

 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Lammers is al 27 jaar en overal waar hij is geweest is hij geflopt, op Heerenveen na. Zie liever een daadwerkelijke versterking komen
Lammers zou een stabiele keuze zijn, maar wel op een positie waar AZ normaal gesproken centjes wil verdienen aan de speler die er speelt. Een keuze voor Lammers is enkel te verklaren als AZ wil gaan rouleren met de spits die achterblijft. Nu hebben Zeefuik (Breekijzer) en Poku (Snelheid) echt nog wel wat stappen nodig, maar die passen goed bij het willen rouleren, terwijl ze nog minuten maken bij Jong AZ. Je zal echter hoe dan ook een of twee spitsen moeten gaan verhuren als je dit doet. Meerdink komt ook nog terug van een niet al te succesvolle periode bij Vitesse, terwijl Poku liet zien dat hij zeker meer kan dan Jong AZ, maar nog niet goed genoeg is voor AZ 1. Poku en Meerdink lijken nog meer stappen te moeten zetten voor ze klaar zijn voor AZ 1.
We hebben al genoeg Hollandse spelers. Ik zie toch graag wat extra kleur in de selectie. Het moet wel een goede afspiegeling zijn van de kleurrijke maatschappij waar we onderdeel van zijn.
Kijk maar gewoon naar de kwaliteit van de speler en niet naar de kleur alstjeblieft.
Als we ons ook al druk moeten gaan maken om de maatschappij waar we onderdeel van zijn dan zijn we met de verkeerde dingen bezig.
Om je een korte samenvatting te geven.

Langedijk is een parodie op 1 van de langste azfanpage forummers Langedijk.
Alles wat dit account zegt hier moet je omdraaien.

Een voorbeeld zijn 1 van zijn meest gehate speler in de huidige selectie is Dani de Wit
Ik zie AZ als een afspiegeling van de maatschappij. Dus graag representatief. Vervolgens hebben we een leider nodig die dat bij elkaar kan brengen. Ik hoop dat Martens een beetje kijkt bij Jesse Klaver hoe hij dat aanpakt.
Een goede opvolger denk ik!