Primeur
Ed van de Pol | ANP

Ed van de Pol | ANP

AZ legt contact met kamp Vaessen

Van de redactie

PRIMEUR: AZ heeft contact opgenomen met het kamp van RKC-doelman Etienne Vaessen. De 28-jarige doelman is transfervrij en kan zodoende gratis de overstap maken naar Alkmaar.

Door de transfervrije status is AZ niet de enige gegadigde om Vaessen in te lijven. Ook Feyenoord en PSV zitten op het vinkentouw en houden de situatie nauwlettend in de gaten. 

Keeperspositie

Het is nog niet duidelijk hoe AZ komend seizoen de keeperspositie wil invullen. Mathew Ryan loopt uit zijn contract, maar heeft inmiddels een voorstel gekregen van de club om zijn verblijf in Alkmaar met een jaar te verlengen. Met aanstormend keeperstalent Rome-Jayden Owusu-Oduro is Ryan echter niet de enige optie om komend seizoen onder de lat te staan. Of AZ in Vaessen een nieuwe eerste doelman ziet, is niet duidelijk. Bovendien moet ook nog blijken of de doelman zelf een overstap naar Alkmaar ziet zitten. 

Update 12-06-2024 22:59

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Mocht Ryan idd tóch vertrekken, gaan we zeker wel voor Nick Olij, toch?
Als Ryan weggaat lijkt me dit een prima eerste keeper. Rustig aan de bal, mooie traptechniek, en na Unnerstall misschien wel de beste reflexen van de Eredivisie. Owusu-Oduro kan het denk ik nog geen heel seizoen aan en moet meer minuten maken bij Jong-AZ en bekerwedstrijden.
Zeker een oke keeper voot AZ, maar je bent hier (de motivatie van) Owuso-oduro helemaal mee aan het slopen. Deze jongen is toegezegd dat jij volgend seizoen 1e keeper wordt. Dan kan je dit niet maken.
Ik hoop dat Ryan verlengd anders ben ik met Vaesen als 1e keeper ook tevreden.
Ik vind Owusu toch te onervaren en in het opbouwen is hij al een paar keer gruwelijk de mist gegaan wat gelijk resulteerde in tegengoals
Ik was wel tevreden met Ryan maar als hij niet wil blijven zou ik toch Owusu Oduro doorschuiven met daarachter Verhulst en Westerveld.
Ik twijfel oprecht wie er nou beter is voor AZ. Ryan heeft zich al bewezen, maar moet je niet half op de knieën willen smeken om te blijven. Als ze volledig achter Owusu Oduro zouden staan hadden ze allang gezegd dat Ryan definitief weggaat, dus dat gaat denk ik niet gebeuren (helaas) Vaessen is ook een beetje overhyped naar mijn mening en je zou net zo goed een Noppert na Qatar situatie kunnen krijgen binnen een jaar. Kortom: Laat de mannen die erover gaan maar kiezen ;)
Doe mij Hobie maar. Echt een fijne vent voor in de kleedkamer.
Ik ben van mening dat een jaartje Ryan noodzakelijk is. Hij is coachend goed aanwezig en als je ziet welke leidende spelers vertrekken dan heb je nog wel een paar mensen nodig die hun mond durven te gebruiken.
Dan moet Ryan wel willen blijven 😅