00ger-1907

Ed van de Pol | ANP

Voorbeschouwing: AZ vs FC Nordsjælland

Van de redactie

Vandaag speelt AZ een oefenwedstrijd tegen het Deense FC Nordsjælland op het trainingscomplex van V.V. Dirkshorn. De wedstrijd begint om 15:00 uur en zal bestaan uit drie helften van elk 40 minuten.

FC Nordsjælland eindigde vorig seizoen als vierde in de Deense competitie en staat bekend om zijn sterke focus op jeugdontwikkeling. Het team zal een interessante oefenpartner vormen voor AZ, dat zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen speelt.

AZ komt vol vertrouwen naar deze wedstrijd na een overtuigende 6-0 overwinning op AEK Athene in hun eerste oefenduel. In dit oefenduel scoorde Ruben van Bommel, Lequincio Zeefuik, Zico Buurmeester, Sven Mijnans, Myron van Brederode en Denso Kasius

De wedstrijd van AZ tegen FC Nordsjælland is live te bekijken via onderstaande livestream.

Livestream AZ - FC Nordsjælland

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Iedereen praat elkaar maar na. Verhulst heeft het best goed gedaan, 1 foutje tegen RKC. Is een prima 2e keeper
Indien Rome rood krijgt of tijdens de wedstrijd geblesseerd raakt kan de rest van de wedstrijd uitgespeeld worden door Verhulst. Indien Westerveld op dat weekend (heeft) al speelt voor Jong. De wedstrijd erna hebben we dan Westerveld voor het eerste indien nodig.
Ryan vindt nog wel elders een plekje
Laten we de jeugd maar de kans geven
Verhulst kan als het mis gaat tijdelijk inspringen tot dat er dan een nieuwe keeper is gevonden
Als Rome geblesseerd is dan heb ik liever Westerveld
Als Verhulst daadwerkelijk op doel moet kan je het seizoen wel afschrijven natuurlijk. Dan heb je praktisch de slechtste keeper van het betaalde voetbal in Nederland op doel staan. Het is een prima derde keeper, met name vanwege zijn loyaliteit en AZ-hart. Maar qua kwaliteiten is het echt een van de slechtste keepers die ik bij AZ heb mogen aanschouwen.