230424200637ep106181

Ed van de Pol - ANP

Youth League-winnaars duiken op bij Vitesse

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

Na het historische Youth League-seizoen waar AZ onder 19 de allereerste Nederlandse ploeg ooit werd die het toernooi won, hebben een aantal jeugdtalenten een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Ongeslepen diamanten als Kees Smit en Dave Kwakman kloppen nadrukkelijk op de deur van AZ-1. Maar lang niet iedereen slaagt erin om door te breken. Zo is vleugelverdediger Daniël Beukers inmiddels speler van FC Volendam. Gisteren zagen we nog twee bekende namen opduiken; Damienus Reverson en Tom Kerssens trainden mee met het eerste van Vitesse.

Reverson en Kerssens maakten allebei deel uit van het winnende Youth League-team dat vorig seizoen met grote cijfers won van de jeugdteams van Europese topclubs. Kerssens, aanvallende middenvelder, wist in 11 wedstrijden in de Youth League 2 keer het net te vinden en 2 keer een assist af te leveren. Reverson is spits van beroep en speelde net als Kerssens vorig jaar bij de beloften van AZ. Hij mocht echter geen minuten maken in de jeugdtop van coach Jan Sierksma, die inmiddels assistent-trainer is bij het eerste. 

Nu is bekend dat Reverson en Kerssens op stage zijn bij Vitesse. Gisteren trainden ze mee met het eerste. Of het van een vast contract komt is nog niet duidelijk. Beide spelers beschikten over een contract tot 30 juni 2024 en zijn dus nu transfervrij. Vitesse heeft op een haar na het voor elkaar gekregen om het hoofd boven water te houden na een dramatisch seizoen. De club uit Arnhem verkeert nog steeds in financieel zwaar weer en degradeerde uit de Eredivisie. 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Vrij logisch dat niet de hele selectie uitgroeit tot een wereldtopper. Succes Tom en Damienus!