Primeur
Kenzo en Kenneth Goudmijn

Ed van de Pol | ANP

Kenzo Goudmijn naar Derby County

Van de redactie

Kenzo Goudmijn speelt volgend seizoen bij Derby County. Dat bevestigen bronnen aan AZAlerts. De 22-jarige middenvelder werd al eerder in verband gebracht met de Engelse club uit de Championship, maar nu is de overstap dan ook echt definitief (onder voorbehoud van de medische keuring).

Goudmijn doorliep de jeugdopleiding van AZ en werd de afgelopen 2 seizoenen verhuurd aan Excelsior. In Rotterdam groeide hij onder trainer Marinus Dijkhuizen uit tot een vaste basiskracht. In zijn eerste seizoen wist de middenvelder met Excelsior te promoveren naar de Eredivisie. 

Een definitieve doorbraak bij AZ bleef echter uit. Na zijn 2 verhuurperiodes slaagde Goudmijn er vooralsnog niet in om de staf van de Alkmaarders te overtuigen. Ook deze zomer mocht Goudmijn dan op zoek naar een nieuwe werkgever. Sc Heerenveen was geïnteresseerd in de diensten van Goudmijn, maar de keuze is uiteindelijk op het Engelse Derby County gevallen. 

Derby County speelt op het tweede niveau van Engeland, in de zogeheten Championship. De kans bestaat overigens dat Goudmijn niet de enige AZ'er zal zijn die het kanaal oversteekt: ook doelman Mathew Ryan staat in de belangstelling van the Rams. Goudmijn zal voor meerdere jaren gaan tekenen.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Zal wel tegenvallen denk ik. 2 miljoen en een doorverkoop, mag je blij zijn
2 miljoen is gewoon goud geld voor zo’n speler
Ik verwacht geen gouden bergen, maar ik ben benieuwd.
Ieder bedrag dat binnenkomt voor een jeugdspeler is winst voor de jeugdopleiding.