https-staticnieuwsbladbe-assets-images-upload-2024-01-01-8060d001-6f49-4edc-a33c-9cb1ec31569c

© Getty Images

AZ-target Omgba onderweg naar OH Leuven

Van de redactie

Aimé Omgba staat op het punt te verkassen naar OH Leuven. De middenvelder is mogelijk zelfs al persoonlijk akkoord met de Belgische middenmoter. Ook AZ had interesse in de diensten van Omgba, maar de Belgen zijn bereid om een flinke transfersom te betalen (1,5 mil exc bonus). 

Omgba kende een goed seizoen bij NAC waar hij in 25 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden zeven keer scoorde en vijf assists op zijn naam kon schrijven. In de play-off wedstrijd tegen Emmen was hij ook weer belangrijk met een assist, waardoor hij zich kan gaan opmaken voor de laatste horde om promotie naar de eredivisie af te dwingen. Al zal hijzelf dus naar alle waarschijnlijkheid niet te zien zijn in de Eredivisie volgend seizoen.

De 21-jarige Nederlander kan uitkijken naar veel speeltijd in Leuven en zal er ook qua salaris fors op vooruit gaan. AZ heeft nog genoeg tijd om op zoek te gaan naar eventuele andere versterkingen op het middenveld. Daarnaast beschikt de club met onder andere: Kees Smit, Dave Kwakman, Kenzo Goudmijn en Peer Koopmeiners over meer opties om de puzzel op het middenveld te gaan leggen. 

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

AZ had vol voor Aimé Omgba moeten gaan!

Eens, leuk talent!

Oneens, te duur/niet goed genoeg.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
AZ heeft genoeg talent lopen op het middenveld en heeft eerder behoefte aan een directe versterking i.p.v. een speler die nog moet groeien.
Benieuwd waarom AZ het af zou leggen tegen Leuven.
Hebben die opeens meer geld?
OH Leuven valt onder dezelfde eigenaar als Leicester City (King Power). Spelers hopen wellicht via zo'n satellietclub een transfer naar de Premier League te verdienen.
OH Leuven heeft dezelfde eigenaar als Leicester City (Thaise eigenaar King Power Group). Daarnaast verwacht ik dat AZ het bedrag gewoon te gortig vindt.