X - @AZAlkmaar

AZ'ers vliegen uit: Interlandweekend Deel 2

Leestijd 3 minuten
Neal

Veel nationale elftallen hebben na de laatste update van afgelopen zondag tijdens dit interlandweekend op zondag of gisteren nog een wedstrijd gespeeld. Hieronder kun je volgen hoeveel AZ'ers hierin minuten hebben gemaakt en wat de uitslagen waren.

Jong Oranje vs. Jong Zweden
Maandag speelde Jong Oranje in het Goffertstadion in Nijmegen tegen Jong Zweden, het team van Maykel Lahdo. AZ'ers Owusu-Oduro en Ruben van Bommel begonnen in de basis, waarna Denso Kasius, Ernest Poku en Myron van Brederode later in de wedstrijd invielen. Maxim Dekker bleef op de bank. De wedstrijd eindigde in een comfortabele 3-0-overwinning, nadat Nederland al na 20 minuten met 2-0 voorstond. Maykel Lahdo miste de derde tegengoal, gemaakt door een Nederlandse medespeler, omdat hij in de 46e minuut werd gewisseld.

Troy Parrott in de basis bij Ierland
Op zondag stond voor Ierland een uitwedstrijd tegen Griekenland op het programma. In deze wedstrijd, gespeeld in Piraeus (Athene), begon Parrott dit keer in de basis en bleef hij de hele wedstrijd op het veld. Hij kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg met 2-0 verloor van Griekenland, waar oud-AZ'ers Vangelis Pavlidis en Pantelis Hatzidiakos beiden in de basis stonden.

Sadiq en Ghana in de Afrika Cup-kwalificatie
Op 14 oktober volgde een tweede ontmoeting met Soedan, ditmaal in het Martyrs of February Stadium in Libië. Deze wedstrijd eindigde, na het eerdere gelijkspel, in een nederlaag. Ibrahim Sadiq bleef opnieuw de hele wedstrijd op de bank. Ondanks het verlies heeft Ghana met 9 punten uit 4 wedstrijden nog steeds een goede kans om zich te plaatsen voor de Afrika Cup. Met nog twee speelronden te gaan, staan de Ghanezen namelijk op de tweede plek. De Afrika Cup, die volgend jaar tijdens de kerst plaatsvindt, zou een mooi podium zijn voor Sadiq.

David Møller Wolfe bij Noorwegen
Op zondag 13 oktober nam Noorwegen het op tegen Oostenrijk. In deze wedstrijd, waarin de inmiddels vaste basisspeler Møller Wolfe opnieuw begon, had Noorwegen weinig in te brengen en verloor kansloos met 5-1. Møller Wolfe werd in de 80e minuut gewisseld voor Lysaker Heggem. Ex-FC Twente-speler Marko Arnautovic maakte twee doelpunten. Na vier speelrondes staat Noorwegen gelijk in punten met Oostenrijk in de Nations League.

Oranje onder 19
Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar ging zaterdagavond hard onderuit tegen Engeland. In Marbella verloor het team van KNVB-coach Peter van der Veen met 4-1. In deze wedstrijd maakten AZ'ers Elijah Dijkstra, Wassim Bouziane, Enoch Mastoras en Kees Smit speelminuten. Zowel Dijkstra als Smit speelden de volledige 90 minuten. Julian Oerip en Kiyani Zeggen bleven de hele wedstrijd op de bank. De laatstgenoemde viert vandaag zijn 18e verjaardag. Bij deze: gefeliciteerd!