Goes

Ed van de Pol | ANP

De transferzomer van Huiberts: de rechter centrale verdediger

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

De transferzomer komt er aan en dat betekent werk aan de winkel voor Max Huiberts. Met meerdere spelers die azen op een transfer, wordt het voor de technisch directeur een flinke klus om een - nieuwe - leegloop te voorkomen. Ondertussen moet er doorgeselecteerd worden en zijn ook een aantal gerichte aankopen nodig om volgend seizoen weer dichter tegen de top aan te zitten. We nemen je per positie mee in de afwegingen van Huiberts. Deze keer: de rechter centrale verdediger.

Wouter Goes
In de eerste seizoenshelft onder Pascal Jansen kwam Wouter Goes nauwelijks aan minuten toe. Toen Maarten Martens echter het stokje overnam van Jansen, mocht de jonge centrale verdediger steeds vaker spelen. Hij wist een basisplaats te veroveren, die hij tegen het einde van de competitie toch weer af moest staan. Basisplaats of niet; de 19-jarige Goes toont bijzonder veel potentie. Met zijn bravoure en aanvallende intenties zit het in ieder geval goed. Als hij verdedigend ook nog een zekerheidje wordt, wordt Goes de volgende parel uit de eigen jeugdopleiding die zich in de kijker zal spelen van de Europese (sub)top. 

Alexandre Penetra
Toen Alexande Penetra afgelopen zomer overkwam van Famalicao waren de verwachtingen hooggespannen. Deze verwachtingen wist hij al snel waar te maken door bij de start van het seizoen gelijk een basisplaats te veroveren. Toen AZ echter in slechtere vorm geraakte, wist de verdediger zich niet te onttrekken aan de malaise. Sterker nog: Penetra was vaak bijzonder slordig, maakte onnodige fouten en oogde allesbehalve comfortabel aan de bal. Mede daardoor verloor de Portugees zijn basisplaats onder Martens. Tegen het einde van het seizoen kwam de 22-jarige Penetra weer op niveau en verdiende hij zijn plek bij de eerste elf terug. Het belooft komend seizoen een spannende strijd te worden tussen hem en Goes, die beiden van vergelijkbaar niveau zijn en zodoende mogen concurreren om de basisplaats.

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Wie wil jij volgend seizoen rechts achterin zien?

Wouter Goes

Alexandre Penetra

(Riechedly Bazoer speelde meer wedstrijden als linker centrale verdediger dus wordt in de volgende editie van De Transferzomer van Huiberts meegenomen.)

 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Ligt ook aan de LCV die er straks naast staat. Goes kan wel een killer naast zich gebruiken. Anders Penetra maar doen.
Gewoon samen centraal volgend jaar!
Laten we wel hopen dat Goes zich meer op zijn eigen spel focust in plaats van het irriteren van de spits. Het talent heeft hij zeker dus hij heeft dat helemaal niet nodig.
Hoop dat ze samen een duo vormen. Laatste weken is Bazoer toch weer heel laconiek en slordig bezig achterin!
Goes is in alle opzichten handiger om op te stellen: transferwaarde, ontwikkeling, mentaliteit en visie. Over 2 jaar kan hij dan voor +-15 miljoen weg
Kan niet kiezen tussen Goes en Penetra beide erg talentvol
Verwacht eigenlijk dat zij samen het centrale duo gaan vormen ;-)