huiberts

Zes conclusies over de transferzomer van Huiberts

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

De transferzomer komt eraan en dat betekent werk aan de winkel voor Max Huiberts. Met meerdere spelers die azen op een transfer, wordt het voor de technisch directeur een flinke klus om een nieuwe leegloop te voorkomen. Ondertussen moet er doorgeselecteerd worden en zijn er ook een aantal gerichte aankopen nodig om volgend seizoen weer dichter tegen de top aan te zitten. In deze rubriek namen we je per positie mee in de afwegingen van Huiberts. Deze week: de conclusies. 

Geen nieuwe keeper 
Na het transfervrije vertrek van Mathew Ryan bestond kort de vraag wie de Australiër zou vervangen als eerste doelman. De club heeft inmiddels Rome Jayden Owusu-Oduro het volste vertrouwen gegeven. Het toptalent mag zich zodoende gaan bewijzen op het hoogste niveau.

Voldoende backs 
Yukinari Sugawara vertrekt naar Southampton en wordt vervangen door zijn landgenoot Seiya Maikuma. Hij zal komend seizoen concurreren met Denso Kasius. Op de linksback-positie gaan Mees de Wit en David Møller Wolfe de strijd met elkaar aan om een basisplek. 

Alleen nieuwe centrale verdediger bij vertrek Martins Indi of Bazoer 
Centraal achterin loopt genoeg talent én ervaring rond. Mocht een routinier als Bruno Martins Indi of Riechedly Bazoer vertrekken, dan zal een extra centrale verdediger bij de selectie voegen gewenst zijn. Aangezien er dan ook een hoop ervaring ingeleverd wordt kan het wenselijk zijn om een ervaren versterking aan te trekken, in plaats van een talentvolle verdediger. 

Koopmeiners krijgt z’n kans, Goudmijn definitief vertrokken 
Zowel Kenzo Goudmijn als Peer Koopmeiners keerde terug bij AZ na een succesvolle verhuurperiode. Eerstgenoemde vertrekt naar Derby County terwijl Koopmeiners vol voor zijn kans gaat bij AZ. Daarnaast zijn er nog een aantal spelers uit eigen jeugd die zullen azen op speeltijd op de middenveld posities. 

Concurrent Mijnans nog niet gevonden 
Na het vertrek van Dani de Wit is Sven Mijnans de enige overgebleven nummer 10 (met ervaring op het hoogste niveau) in de selectie. AZ zal hoogstwaarschijnlijk nog een concurrent voor de middenvelder halen, ook om de breedte van de selectie te vergroten. 

Dringend aanvallende slagkracht gezocht
Na het vertrek van Vangelis Pavlidis is de Alkmaarse aanval broos. Niet wat betreft hoeveelheid selectiespelers, maar wat betreft absolute kwaliteit. Er zal sowieso op korte termijn een nieuwe spits gepresenteerd worden, die Pavlidis moet doen vergeten. Maar ook een buitenspeler die de selectie van een aanvallende impuls voorziet is nodig.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Buurmeester doet het opvallend goed op 10. Waarom wordt ie niet genoemd?! Niet minder dan Mijnans in mijn ogen. Als hij het zo goed blijft doen in de voorbereiding dan komt er niemand bij op 10. Ben zelf niet zo'n Mijnans fan. Slappe benen.....
Conclusies trekken als de transfermarkt amper 10 dagen open is, is best lastig. Er kan nog veel gebeuren.
Ik denk bijvoorbeeld dat Huiberts wel op zoek is naar een nieuwe keeper, maar dat die keeper een meer solide achtervang voor RJOO moet zijn dan Verhulst. Als risicomanagement.
Ik hoop ook dat er daadwerkelijk door wordt geselecteerd op linksback, maar dat Huiberts afhankelijk is van de interesse in DMW of De Wit.
Een concurrent voor Mijnans zou nog best eens al in de huidige groep kunnen zitten, mits deze in de voorbereiding voldoende indruk maakt.
Een spits komt en Meerdink wordt verhuurd, maar de vleugels zijn vol.
dat er bij sommige hoop is op een nieuwe Vleugelspeler vind ik wel lachwekkend,
we hebben met Poku, Addai, Lahdo ,Sadiq, van Bommel & eventueel Sem van Duijn 6 vleugel spelers voor 2 Positie's. dan gaat er natuurlijk nooit iemand gehaald worden.
zie wel graag een goeie Spits komen. met Alleen Zeefuik ga je het niet redden, ik reken Meerdink niet mee die zit nog steeds op het Niveau van de 2e Divisie. ik zie zelf graag nog een Creatieve NR10 komen.
Ik heb alle vertrouwen in Max en de penningmeester, want het is niet alleen Max die alles bepaald voor wat betreft inkomende transfers, de penningmeester zal er ook zijn goedkeuring voor moeten geven. Maar samen met Robert Eenhoorn houden Max en meneer Neelissen aardig op de rit.
We hebben een type Mousa Dembélé op het middenveld nodig en een spits alá Mounir El Hamdaoui
Er zal zoiezo op korte termijn een nieuwe spits gepresenteerd worden? Zou het lammers zijn of gaan ze ons verassen met parrot? Ben benieuwd