00ger-2688

Gerrit van Keulen - Ed van de Pol | ANP

Deze spelers van AZ komen tijdens het EK 2024 mogelijk in actie

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

Als komende zomer het EK 2024 losbarst in Duitsland, kan het zomaar zijn dat er enkele spelers van AZ actie zijn tijdens het toernooi. Het geeft weer een extra reden om het Europees kampioenschap op de voet te volgen. Welke AZ’ers er mogelijk op het EK spelen, neemt AZAlerts met je door!

Doordat Griekenland zich niet wist te plaatsen voor het EK, is Vangelis Pavlidis een van de grote afwezigen op het toernooi. Het had voor de topschutter een mooi podium kunnen zijn om zich op de radar van de Europese top te schieten. Maar helaas is de Griek er deze zomer niet bij. Bij AZ lopen er naast Pavlidis nog enkele Europese internationals rond, die allemaal toevallig genoeg het shirt van Oranje droegen. Met 36 interlands is Bruno Martins Indi de meest ervaren speler en was er hij bij op het WK van 2014. Een EK speelde de verdediger nog nooit eerder en lijkt dat dit jaar weer te kunnen vergeten. Ondanks zijn eigen doelstelling om er in Duitsland bij te zijn, is de 32-jarige al lang niet meer in beeld bij het Nederlands Elftal. Ditzelfde geldt overigens voor Riechedly Bazoer, die zes interlands achter zijn naam heeft staan. Een oproep voor Jordy Clasie had niet misstaan, al bedankte de 17-voudig international zelf voor het Nederlands Elftal.

Na zijn overstap van Partizan afgelopen winter, is Kristijan Belic niet meer weg te denken uit de basisopstelling van AZ. Een oproep voor de nationale ploeg van Servië zat er vooralsnog niet in voor de middenvelder, die wel al jeugdinterlands speelde. Met spelers als Sergej Milinković-Savić (Al-Hilal) en Lazar Samardžić (Udinese) is de concurrentie bij het Balkanland ook behoorlijk. Het zou voor Belic een mooie beloning zijn als hij door bondscoach Dragan Stojković voor het eerst bij de selectie wordt gehaald. Servië zit overigens in de groep met Denemarken, Engeland en Slovenië. Een andere speler van AZ die mogelijk nog naar het EK kan, is de aan Bologna verhuurde Jens Odgaard. In de Serie A wist de aanvaller al twee keer het net te vinden en staat mogelijk voor een definitieve overgang. Nog niet eerder werd Odgaard opgeroepen voor Denemarken, waardoor de kans nihil is dat dit komende zomer wél gaat gebeuren.

 

*Dit artikel is geschreven voordat de overgang van Odgaard naar Bologna definitief werd.

 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Onze aanvoerder had het verdiend om nog eens te schitteren op een EK. Ik blijf het jammer vinden dat AZ zo geforceerd de jeugd wil brengen. Eigenlijk zit de jeugd de routine in de weg.