1718289757294

Renovatie AFAS Stadion: Dit is er aan de gang op Stadionweg 1

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

Wie langs het AFAS Stadion is gekomen, zal ongetwijfeld de zandhopen en open tegels hebben zien liggen. AZ zit deze zomer niet stil en is volop bezig met aanpassingen in en rondom het stadion. Daarnaast wordt ook het AFAS Trainingscomplex aangepakt. In dit artikel nemen we je mee langs alle verbouwingen die momenteel aan de gang zijn. 

 

De Omloop 

De lang beloofde Omloop begint nu eindelijk vorm te krijgen. Er zijn diverse horecapunten neergezet zodat supporters ook buiten het stadion terecht kunnen voor eten en drinken. Daarnaast worden de toegangspoortjes naar voren gehaald. Om extreme drukte buiten te vermijden wordt de Omloop bovendien een stuk breder gemaakt. Aan de zijkant worden doorzichtige wanden geplaatst om de Omloop af te bakenen. 

Verven van staalconstructie

Naast de zandhopen bij de Omloop valt er ook een opvallend grote steiger te bewonderen. Deze is gebouwd om de staalconstructie van het stadion opnieuw te verven. Vanaf vandaag begint het stralen en spuiten van deze constructie. 

Renovatie van de businesslounges

De laatste verbouwingen die gaande zijn op Stadionweg 1, zijn de renoveringen van de businesslounges. Zowel de Kees Kist Lounge als de daarboven gelegen Georg Kessler Lounge worden deze zomer aangepakt. De wat gedateerde uitstraling zal plaatsmaken voor een frisse, moderne look. De lounges zullen worden voorzien van de nieuwste faciliteiten om de businessgasten van AZ optimaal gemak en comfort te bieden.

Nieuwe tribune ATC

Ook op het AFAS Trainingscomplex is het een en ander aan de gang. Er zal een nieuwe tribune worden aangelegd om plek te bieden aan meer bezoekers.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
De lounges zien er al sfeervol uit. Ben benieuwd naar het eindresultaat.
Wat leuk! Ik sta op de 2de foto de tegels schoon te spuiten.
Goed om te lezen dat er voortgang is!
Leuk om de bouwwerkzaamheden van het stadion en het trainingscomplex te zien.
Goed dat jullie dit plaatsen! Vanuit AZ weer 0 communicatie hierover...
Ja, AZ blinkt weer uit in de oorverdovende stilte en de overtuiging hebben dat supporters niet ingelicht hoeven worden. Als er iets negatiefs is aan onze club, dan is het de communicatie wel.