Martin Frese

FC Nordsjaelland media

AZAlerts Scout: Martin Frese

Leestijd 3 minuten
Van de redactie

Dit artikel is NIET gebaseerd op een gerucht, maar is een gewenste aankoop van één supporter

Omdat het leven van een technisch directeur al druk genoeg is, helpen wij in de rubriek ‘AZAlerts scout’ onze TD een handje. Alle leden van het team van AZAlerts hebben zo hun eigen ideeën over wat de selectie nodig heeft om eindelijk door te stoten naar de felbegeerde top 3. In deze rubriek hoor je dan ook precies welke spelers dit zijn én waarom zij de volgende ster worden in Alkmaar. In dit artikel geeft twitteraar MeatyArxz zijn mening over welke speler er volgens hem de overstap moet maken naar AZ, en die speler is Martin Frese.

De Alkmaarse defensie kende vorig seizoen enkele zwakke plekken. Regelmatige wisselingen en gebrek aan consistentie zorgden ervoor dat de achterhoede kwetsbaar was, iets dat in de onnodige tegendoelpunten resulteerde. Om deze problemen aan te pakken, is het essentieel dat AZ investeert in een betrouwbare en ervaren verdediger die direct impact kan maken.

Hier komt Martin Frese in beeld, een solide verdediger die recentelijk transfervrij is na zijn periode bij FC Nordsjaelland. Frese brengt een schat aan ervaring en veelzijdigheid met zich mee, wat hem tot een ideale kandidaat maakt om de defensieve problemen van AZ op te lossen.

De Kwaliteiten van Frese

Martin Frese is een 25-jarige Deense verdediger die zijn sporen heeft verdiend in de Deense Superliga. Bij FC Nordsjaelland ontwikkelde hij zich tot een onmisbare kracht in de defensie. Frese staat bekend om zijn sterke fysieke aanwezigheid, snelheid en tactisch inzicht, wat hem in staat stelt om zowel centraal als op de linkerflank te spelen.

in zijn laatste seizoen bij Nordsjaelland speelde hij 28 wedstrijden en scoorde hij 3 doelpunten, waarmee hij niet alleen zijn verdedigende maar ook zijn aanvallende capaciteiten liet zien. Frese’s vermogen om het spel te lezen en zijn leiderschapskwaliteiten maken hem tot een uitstekende toevoeging voor AZ.

Europese Ervaring

Frese’s prestaties in de Deense competitie leverden hem lof op van zowel fans als critici. Zijn consistentie en professionaliteit zorgden ervoor dat hij een vaste waarde was voor zijn team. Daarnaast heeft hij ook ervaring opgedaan in Europese competities, wat zijn waarde voor AZ verder verhoogt.

Een ander voordeel is dat Frese transfervrij is, waardoor AZ geen transfersom hoeft te betalen. Dit maakt hem een aantrekkelijke optie, zowel sportief als financieel.

Strategische Aanwinst

Voor AZ is het hebben van ervaren verdedigers niet alleen belangrijk voor de stabiliteit op het veld, maar ook voor de ontwikkeling van jongere spelers. Frese kan dienen als mentor en een voorbeeld zijn, terwijl hij tegelijkertijd de defensieve linie versterkt.

Met een geschatte marktwaarde van 1,5 miljoen euro is Frese een waardevolle toevoeging zonder de financiële risico’s van een dure transfer. Zijn veelzijdigheid stelt de technische staf in staat om verschillende tactische opties te overwegen, wat cruciaal is in een competitieve competitie zoals de Eredivisie.

Dus, wat denken we ervan: is Martin Frese de speler die AZ deze zomer nodig heeft om opnieuw een solide defensie op te bouwen en zodoende competitief te blijven in de Eredivisie?

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Voor welke AZAlerts scout-speler zou jij gaan?

Couhaib Driouech

Zian Flemming

Noah Ohio

Orri Oskarsson

Martin Frese

Heb jij ook een speler op het oog en wil jij de Alkmaarse scouting deze zomer de helpende hand bieden? Stuur ons ook jouw AZAlerts Scout-artikel op. 

Lees ook AZAlerts Scout: Couhaib Driouech, Zian Flemming, Noah Ohio en Orri Oskarsson

 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Niet in de Deense selectie op het EK
Vermoedelijk een modale speler
Een speler uit de Deense selectie is over het algemeen te duur voor AZ.
Volgens transfermarkt speelt hij linksback of links op het middenveld en niet centraal. Maar een ervaren linkspoot die op cv en linksback kan spelen is wel het profiel wat wij nodig hebben (samen met nog andere injecties) klinkt als een goede aanwinst!
Bij Nordsjælland schuift heel vaak 1 speler uit de verdediging (RB of LB) mee omhoog, en dan blijven ze met 3 over, kruipen meestal naar Centraal.