00ger-7490

Ed van de Pol | ANP

VfL Bochum geïnteresseerd in Dani de Wit

Van de redactie

VfL Bochum is geïnteresseerd in de diensten van Dani de Wit, zo melden lokale Duitse media. Naar verluidt heeft de Duitse club een aantal weken geleden al geïnformeerd bij de zaakwaarnemer van De Wit. Hoewel de aanvallende middenvelder nog niets toegezegd heeft schijnt een overstap naar de Bundesliga ook hem wel aan te spreken. 

VfL Bochum wist afgelopen seizoen op een haar na degradatie te ontlopen door in de play-offs finale af te rekenen met Fortuna Düsseldorf. Waar in de heenwedstrijd thuis met 0-3 werd verloren, wist VfL Bochum in de return ook met 0-3 te winnen. Vervolgens werd via penalty's lijfsbehoud veiliggesteld. Met het vertrek van een van de belangrijkste spelers Kevin Stöger naar Borussia Mönchengladbach is de club haastig opzoek naar een waardige opvolger. De club denkt met Dani de Wit deze opvolger gevonden te hebben om volgend jaar weer te proberen degradatie te ontlopen. 

De Wit heeft een aflopend contract bij AZ en zal de club dus transfervrij gaan verlaten. Hij was in vijf seizoenen in Alkmaar goed voor 188 wedstrijden, 46 doelpunten en 21 assists. 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Het gaat uiteraard ook om de getalletjes. Een grote competitie is mooi meegenomen maar de euro's zijn belangrijker. Hopelijk mikt de Wit op een betere club dan deze Duitse laagvlieger.
Met Dani zijn talent zitten hogere clubs totaal niet op hem te wachten hoor. leuk dat hij hard werkt maar voetballend voegt hij helemaal niks toe.
dit was toch onze geweldenaar? die naar een grote club moest gaan? wat ben ik blij dat we eindelijk van De Wit verlost zijn
Ze zoeken bij Bochum nog een bouwvakker om de kleedkamers te stucen?
Max gaat deze geweldenaar gewoon langer vastleggen. Let maar op.
Dit is niet de uitdaging waarop Dani had gewacht, lijkt mij
Ja, die had natuurlijk verwacht dat Bayern München wel op de stoep zou staan?

Lijkt mij mooi, mooie stap naar het buitenland op het hoogste niveau. Veel grotere clubs gaan er ook echt niet komen hoor.