Martins Indi

Ed van de Pol | ANP

Stelling van de Week: 'Met de huidige defensie is er geen verdedigende aankoop nodig'

Van de redactie

AZ heeft de eerste twee oefenwedstrijden erop zitten, waarin bleek dat er met de productie weinig mis is. Met twaalf goals voor en slechts één goal tegen (tegen AEK Athene (6-0) en Nordsjaelland(6-1)) bewijst Maarten Martens voorlopig dat aanval de beste verdediging is. Die defensie van AZ is echter nog nauwelijks getest. Je zou je kunnen afvragen of deze wel sterk genoeg is om ook in de grote wedstrijden in de Eredivisie en Europa League stand te houden. 

Met mogelijke vertrekken van Bruno Martins Indi en Riechedly Bazoer (die bovendien als middenvelder geposteerd wordt in de voorbereiding), kun je je afvragen of de defensie van komend seizoen wel ervaren genoeg is. Met Rome Jayden Owusu-Oduro (20) op goal en Wouter Goes (20), Alexandre Penetra (22), Maxim Dekker (20), David Møller Wolfe (22) en Denso Kasius (21) zitten er immers een hoop jonge verdedigers in de selectie. 

De stelling van de week luidt zodoende: 'Met de huidige defensie is er geen verdedigende aankoop nodig'. 

Wat vind jij? Laat het weten en onderbouw je mening in de comments. 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Eens, balans jeugd en ervaring is goed. Als je een betere ervaren verdediger wilt halen, zal dat duur worden. De jonge spelers achterin zou ik graag dit jaar veel in het veld zien, dan gaan ze vanzelf groeien.
Oneens. Er mag zeker nog een ervaren speler in de verdediging bij komen. Een beetje ala Martins indi toen de tijd maar hopelijk kwalitatief een stuk beter. Die ervaren spelers die daarvoor gehaald werden waren ook drama i.e. Leeuwin en Letschert 😵‍💫
Met een defensie van Maikuma, Bazoer, Broeder Bruno en Strijder Mees hoef je voor niemand te vrezen.
Ben vooral bang dat Martens BMI niet op de bank durft te zetten.
Ben vooral bang dat Martens BMI niet op de bank durft te zetten.
Het is Martens hoor geen Jansen die dat inderdaad niet deed!!!
Omdat AZ vaak op de helft van de tegenstander voetbalt pleit ik voor een snelle centrumverdediger. BMI is te traag.
Een nieuwe linksachter graag!
Goes is goed, Penetra is goed en BMI is een acceptabele achtervang. Dan blijft de vraag over wat je van Maxim Dekker vindt. Als die AZ-1 waardig is - wat inmiddels wel past bij de periode die hij bij de selectie zit - dan is versterking niet nodig. Zo niet, dan moet hij weg. Ik heb hem te weinig gezien om het antwoord te kunnen geven.
Naar mijn mening voldoet Dekker prima
Mogelijke vertrekken van bmi en bazoer? Dat zou ik niet erg vinden maar dan moet er wel een ervaren verdediger voor terugkomen
Een absolute ervaren verdediger zou wel welkom zijn, zeker indien BMI of Bazoer vertrekken
Ja en nee. Alle posities zijn dubbel en gelijkwaardig bezet. Met Goes en Penetra staan er twee grote talenten centraal die alleen maar beter zullen worden. BMI en Dekker zijn prima stand-ins, waarbij ook nog Bazoer beschikbaar is.

Wil je iets halen, dan moeten deze echt beter zijn dan wat er nu staat. Ik vraag me af of het financieel haalbaar is om een speler te halen die echt beduidend beter is. Die er meteen staat, een naam waarbij je meteen invult dat deze basisspeler zal zijn. In de vijver waarin AZ doorgaans vist, is niets beters te vinden. Alleen spelers van min of meer dezelfde kwaliteit die mogelijk de concurrentiestrijd winnen maar evengoed de verwachtingen niet kunnen waarmaken.
Zolang Bazoer en/of BMI niet vertrekken gebeurt er niets. Een goede linksbenige CV is nodig, daarom had AZ ook naar Batagov geïnformeerd. Dekker heeft potentie, maar is nog te onvolwassen (af en toe) in het veld.
Afscheid nemen van Bazoer en Indi is de beste optie. Met Goes, Penetra en dekker moet er nog 1 ervaren kracht bij. Iemand die er staat en die jonge gasten bij de hand neemt. Dit zou martins indi kunnen doen maar te blessure gevoelig. 1 sterk houder erbij is nodig. Mits je bovenin mee wil doen dit jaar.
Versterking is zeker nodig! Aan alleen jonge jongens heb je niks. Oké, Goes is goed Penetra en Wolfe zijn oké, maar minstens een ervaren verdediger die de ploeg op sleeptouw kan nemen is zeker nodig, anders krijg je hetzelfde als afgelopen seizoen
Denk dat dit de stelling is die geen toelichting nodig heeft, iedereen is het met elkaar eens dat er versterkingen nodig zijn.
Tuurlijk hebben we een versterking nodig. Nieuwe linksback en mees verkopen, bmi en bazoer verkopen en daarvoor vervangers halen
Als Bazoer en BMI blijven hebben we geen versterking nodig alleen een linksback
Wil jij dat we met BMI en Bazoer gaan spelen. Die bakken er niks van
Nee ik ben voor het duo goes Penetra