yuki

'Sugawara maakt transfer naar Southampton'

Van de redactie

AZ is rond met Southampton over een transfer van Yukinari Sugawara, dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde transferwatch.nl. Na vijf seizoenen in Alkmaar ruilt de 24-jarige rechtsback de Eredivisie in voor de Engelse Premier League. Sugawara is momenteel nog op trainingskamp met AZ in Epe, maar de deal zal een dezer dagen officieel bekend gemaakt worden. 

De Japanner kwam tot 198 wedstrijden voor AZ waarin hij 14 keer wist te scoren en 29 assists afleverde. Daarnaast maakte hij in zijn periode bij AZ zijn debuut voor de nationale ploeg voor Japan. Sugawara zal een meerjarig contract ondertekenen in Southampton, dat afgelopen seizoen wist te promoveren naar de Premier league na een vierde plaats in de Championship. Waarna Leeds met 1-0 verslagen werd in de play-off finale. 

Update 19:26:

AZAlerts kan het nieuws van Transferwatch.nl bevestigen. De clubs zijn rond over de transfer van de Japanse international. Sugawara moet alleen nog persoonlijk rond komen over een contractduur met Southampton. Dit is echter niet meer dan een formaliteit.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Niet bekend hoeveel geld er met de transfer gemoeid is?
Top gozer die Yuki! We gaan je missen in Alkmaar, maar de transfer is je gegund.
Bedankt voor afgelopen jaren en veel succes!
Mooi voor hem, succes in Engeland.