240210212600-ep19516

Ed van de Pol -ANP

AZ en Peer Koopmeiners in gesprek over contractverlenging

Van de redactie

AZ is in onderhandeling met Peer Koopmeiners over een mogelijke contractverlenging. De 24-jarige middenvelder, die vorig seizoen verhuurd was aan Almere City, heeft indruk gemaakt met zijn ontwikkeling. AZ wil hem langer aan de club binden en belonen voor zijn goede spel van het afgelopen seizoen. 

Peer doorliep, net als zijn grotere broer Teun, de volledige jeugdopleiding van AZ. Van een definitieve doorbraak in het eerste elftal kwam het echter nog niet. Om minuten te maken speelde de middenvelder het afgelopen seizoen op huurbasis bij Almere City, onder de vleugel van trainer Alex Pastoor. Daar groeide Koopmeiners uit tot een belangrijke speler op het middenveld. In 34 wedstrijden voor Almere (zowel competitie als beker) gaf hij 10 assists.

In vergelijking met afgelopen seizoen is er al het nodige veranderd op het middenveld van AZ. Zo zijn jeugdtalenten Dave Kwakman en Kees Smit definitief aangesloten bij het eerste elftal en komt naast Peer Koopmeiners ook Kenzo Goudmijn terug van een succesvolle verhuurperiode bij Excelsior. Daarnaast is er met het vertrek van Tiago Dantas een extra plek vrijgekomen in de selectie. Met de terugkerende Peer Koopmeiners wordt zijn vertrek intern opgevangen.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Gezien zijn prestaties bij Almere zeker het vertrouwen geven in het 1ste. Zie hem liever spelen dan goudmijn, en laat de jeugd lekker rouleren achter hem.
Peer is net zo goed eigen jeugd.
Ik zou zeggen dat je hem komend seizoen bij de selectie houdt en hem erna gewoon laat lopen. De spelers die erachter zitten hebben een hoger plafond en dat zou hij afremmen mocht hij nog 2/3 jaar blijven
Ik denk juist dat je nog veel aan hem kunt hebben. Peer is beetje een laatbloeier.
Hij is zeker geen slechte speler heeft hij afgelopen seizoen ook mooi laten zien. Is het op dit moment een basisspeler? Ik zeg nee. Dat zou betekenen dat Smit Kwakman en Mastoras eerst zijn speelminuten moeten afsnoepen wat dit seizoen nog reƫel is, maar erna moeten zij aan de bak kunnen. Dit zou mogelijk zijn als Clasie dan stopt, wat ook nog te bezien valt.