Primeur
220602-ep10125

Ed van de Pol - ANP

Drietal overgeheveld naar A-selectie

Van de redactie

Kees Smit, Dave Kwakman en Jayden Addai sluiten vanaf juni definitief aan bij de hoofdselectie. De drie Youth League-winnaars mogen zich in de voorbereiding gaan bewijzen aan trainer Maarten Martens.  

De jongelingen hebben gezamenlijk al 14 Eredivisie wedstrijden in de benen en zijn dus bepaald geen nieuwe gezichten in de kleedkamer. Kees Smit, pas 18 lentes jong, beleefde zijn vuurdoop in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, de eveneens 18-jarige Jayden Addai heeft al heel wat meer minuten gemaakt in de hoofdmacht. De vleugelflitser mocht het zelfs al een paar keer vanaf de aftrap laten zien. 

De 19-jarige Dave Kwakman was het afgelopen seizoen een vast gezicht bij Jong AZ, en kende tegen RKC ook al een geslaagd eerste basisoptreden in het eerste.

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Kees Smit voor de 10
Koopmeiners achter Belic
Kwakman achter Clasie?

Addai zou echt nog wat vlieguren moeten maken bij een kleinere club, net als Poku en Meerdink.
Smit moeten ze óf echt in geloven óf hem nog een seizoen bij Jong AZ laten.
Laat het geld maar op de bank Max. De jeugd gaat het doen.
Het is te hopen dat ze ook flink wat minuten kunnen maken. Alle drie zijn ze - conditioneel - nog niet klaar voor een basisplek, zeker niet 50 wedstrijden in een seizoen. Maar talloze invalbeurten en af en toe een basisplaats moet genoeg vlieguren opleveren om hier wel naartoe te groeien.
En dat kan dus alleen als de rest van je basis sterk is. En je dus niet gaat gokken op Mijnans, Kasius, Wolfe, vanBommel en Owusu. Dan zal er weinig ruimte zijn om jeugd in te passen.
Het is altijd lastig met dit soort jongens. Enerzijds hebben ze een stap naar AZ1 afgedwongen, anderzijds moeten ze wel zoveel mogelijk minuten blijven maken.
Smit basis en Addai concurreren met sadiq in voorbereiding
Smit basis en Addai concurreren met sadiq in voorbereiding
Smit basis en Addai concurreren met sadiq in voorbereiding
Smit basis en Addai concurreren met sadiq in voorbereiding
Op het middenveld zitten we meer dan goed. Op de cam positie daarentegen ben ik nog niet 100% overtuigd van Mijnans
Verwacht van alle 3 aardig wat minuten volgend jaar. Met name de middenvelders kunnen vaste stand ins worden. Voorin moet er eerst wat duidelijkheid komen voordat je kan inschatten wat voor speeltijd Addai gaat krijgen.