Penetra

Ed van de Pol | ANP

De selectie op rapport: de rechter centrale verdediger

Van de redactie

Na een bewogen seizoen waarin AZ als 4e eindigde, is het tijd om de balans op te maken: wie waren de sterkhouders binnen de ploeg en wie vielen te vaak door de mand? In deze rubriek nemen we per positie de spelers door die meer dan vijf wedstrijden speelden. Deze keer: de rechter centrale verdedigers. 

Wouter Goes

Dat Goes veel potentieel heeft, is iedereen duidelijk. Vooral in aanvallend opzicht is het talent uitzonderlijk. Als het op puur verdedigen aankomt laat de 19-jarige Goes nog weleens een steekje vallen. Wat vind jij, welke beoordeling verdient de publiekslieveling? 

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Cijfer Wouter Goes

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Alexandre Penetra

Penetra beleefde een zeer wisselvallig seizoen waarin hij uitstekende wedstrijden afwisselde met dramatische. Wat vind jij, welke beoordeling verdient de Portugees?

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Cijfer Alexandre Penetra

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Een van de weinige posities die volgend jaar ook nog redelijk sterk dubbel bezet is. Beide jongens hebben voldoende potentie getoond, al maken ze soms nog wel foutjes die bij jonge verdedigers horen. Volgend jaar zalmhetnalleen maar beter gaan met beide heren, verwacht ik. Daarnaast kan ik beter leven met jonge verdedigers die de mist in gaan dan een oude en trage BMI of een te nonchalante Bazoer.
Vind penetra een prima verdediger. Het vervelende van het vorige seizoen is dat we meerdere dipjes door het seizoen hadden waarin het hele elftal niet goed functioneerde inclusief Coach. In deze periode kwam Penetra terecht in zijn vorm dip en het leek alsof hij heel lang nodig had om daar uit te komen.
Beide prima seizoen denk ik. De nodige foutjes maar ze zijn nog jong. In ieder geval laten ze zien beide potentie te hebben. Volgend jaar Goes de voetballende cv en Penetra het breekijzer.
Ik vind Penetra juist de voetballende cv van de twee, goede inspeelpass en long cross.
Penetra heeft misschien een goede lange pass maar Goes is degene die indribbelt en de bal door de linies speelt. Het voetballende aspect is juist dé kwaliteit van Goes. Penetra zie ik dat zelden doen.
Beide een oké seizoen. Bij Penetra is het hit or miss. Heel vaak de 0 gehouden samen met Bazoer maar sommige wedstrijden geeft hij ook totaal niet thuis. Goes speelt ook sterk, mooi indribbelen en vaak irritant (soms handig en soms onhandig). Verwacht dat ze beide stappen gaan zetten en volgend seizoen samen een sterk duo vormen.