20240611-125629-1

OnsOranje

'Clasie is een logische vervanger van Koopmeiners in Oranje'

Van de redactie

Na het uitvallen van smaakmaker Frenkie de Jong betekende het vroegtijdig afhaken van Teun Koopmeiners een nieuwe dreun voor de EK-ambities van Oranje. De ster van Atalanta Bergamo moest zijn derde eindtoernooi met het Nederlands elftal vaarwel zeggen door liesklachten

Bondscoach Ronald Koeman heeft nog drie dagen om een eventuele vervanger op te roepen. Een aantal namen hebben al de revue gepasseerd, zoals die van Feyenoorder Quinten Timber. Maar is er eigenlijk wel een betere kandidaat dan onze eigen Jordy Clasie? 

De 32-jarige middenvelder heeft het afgelopen seizoen laten zien nog over een prima niveau te beschikken. Clasie is blessurevrij, multifunctioneel en beschikt over de nodige ervaring op eindtoernooien. 

De stelling van deze week luidt dan ook: 'Clasie is een logische vervanger van Koopmeiners in Oranje'

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Eens, maar doe maar niet. Clasie lekker fit krijgen voor aankomend seizoen.
Nee, heeft al zijn handen vol om nog aan te haken op het subtopniveau van ons eigen AZ. Dan zou ik eerder Stengs een logische vervanger vinden.
Nee, niet per se logisch maar die kan Koeman er prima bij halen als vervanger. Alleen ongelofelijk dat Koeman aan geeft geen vervanger op te roepen voor Koopmeiners, nadat hij zo aan het zeuren was om 26 spelers mee te mogen nemen. 🤦🏻
Hij heeft zelf al aangegeven dat hij niet meer voor oranje gaat spelen om zich te focussen op clubvoetbal. Lijkt mij ook een verstandige keuze, want de extra last dat interlandvoetbal met zich meebrengt wordt enorm onderschat.
Clasie heeft daar toch niets te zoeken, die kan beter zijn leven na zijn aanstaande voetbalpensioen gaan uitstippelen.
Oneens. Teun zou op 10 gaan spelen. Dat is het domein van heerser Dani Blanco.
Tuurlijk niet. Voor AZ jaren een heerlijke speler, maar de jaren gaan spelen. Hij is duidelijk over the hill. Te traag en verdedigend zwak, zeker op een EK. In de eredivisie kan het nog, maar bijv. tegen Villa en WHU al een maatje te klein. Helaas.
Nouja ervaring is alles op zo'n eindtoernooi, en clasie deed het naar behoren in Brazilië '14. Maar aan de andere kant, op deze manier kunnen we Kevin Strootman ook oranje in praten