Dantas

Ed van de Pol | ANP

De selectie op rapport - de controlerende middenvelders

Van de redactie

Na een bewogen seizoen waarin AZ als 4e eindigde, is het tijd om de balans op te maken: wie waren de sterkhouders binnen de ploeg en wie vielen te vaak door de mand? In deze rubriek nemen we per positie de spelers door die meer dan vijf wedstrijden speelden. Deze keer: de controlerende middenvelders.

Jordy Clasie
Clasie was een van de sterkhouders afgelopen seizoen, al wist hij niet altijd zijn topniveau te halen. Wat vind jij, welke beoordeling verdient de routinier? 

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Cijfer Jordy Clasie

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Tiago Dantas
Slecht speelde Dantas zeker niet in de minuten die hij mocht maken voor AZ. Desondanks wist de Portugees niet voldoende te overtuigen om een langer verblijf in Alkmaar af te dwingen. Zodoende keert Dantas deze zomer terug naar Benfica. Wat vind jij, welke beoordeling verdient de Portugees? 

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Cijfer Tiago Dantas

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Clasie heeft nooit het karakter gehad om het team op sleeptouw te nemen. Hij heeft een mooie traptechniek maar laat dat te weinig zien. AZ zal er goed aan doen om Clasie langzaam te gaan vervangen.
Clasie is een echte puntenpakker voor AZ. Deze kleine man is groots voor AZ. Voor mij de 'speler van het jaar' van afgelopen seizoen.
In welke wedstrijden heeft Clasie punten gepakt afgelopen seizoen? In de goede 'reeks' tijdens de blessure van Clasie was Belic een stuk sterker op zijn plek.
Bij nader inzien denk ik dat je gelijk hebt. Ik heb de data er even bij gepakt. Dani de Wit was voor mij de ‘speler van het seizoen’.
Clasie is degelijk, maar is geen speler meer die AZ verder gaat helpen. De slijt komt er nu echt wel op. Dantas komt fysiek te kort, die mag terug naar Portugal. Ik zou Peer volgend seizoen wel eens willen zien op deze positie.
Jordy kan nog belangrijk zijn voor het team, maar niet meer als onomstreden basisspeler. Ook ik zou Peer wel een paar wedstrijden op rij de willen zien.
En stiekem ook wel benieuwd hoe Schouten, Mastoras en Kwakman het gaan doen.