Belic

Ed van de Pol | ANP

Met wie mag Belic concurreren voor een basisplaats? - de transferzomer van Huiberts

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

De transferzomer komt eraan en dat betekent werk aan de winkel voor Max Huiberts. Met meerdere spelers die azen op een transfer, wordt het voor de technisch directeur een flinke klus om een nieuwe leegloop te voorkomen. Ondertussen moet er doorgeselecteerd worden en zijn er ook een aantal gerichte aankopen nodig om volgend seizoen weer dichter tegen de top aan te zitten. We nemen je per positie mee in de afwegingen van Huiberts. Deze week: de centrale middenvelder.

Kristijan Belic
Hij speelde slechts 14 wedstrijden bij AZ, maar wist daarin wel te overtuigen. De winteraanwinst had wat aanpassingstijd nodig, maar toonde tegen het einde van het seizoen zijn klasse. De middenvelder gaat altijd voorop in de strijd en is ook voetballend zeer vaardig. Komend seizoen kan de Serviër vermoedelijk rekenen op een basisplaats. Het valt te hopen dat hij dan het elftal op sleeptouw weet te nemen en ook aanvallend een grotere bijdrage levert.

Dave Kwakman
Kwakman staat aan de vooravond van zijn grote doorbraak in Alkmaar. Althans, dat is de hoop die iedereen die AZ een warm hart toedraagt koestert. De jeugdexponent heeft zijn basisdebuut inmiddels gemaakt en liet daarin zien met het niveau mee te kunnen. Het is aan Kwakman om in de voorbereiding te laten zien dat hij klaar is voor de volgende stap in AZ1. Lukt dat niet, dan is een verhuurperiode misschien de beste oplossing voor beide partijen.

Kees Smit
Smit is misschien wel het grootste talent in de gehele AZ-jeugdopleiding. De middenvelder is multifunctioneel en lijkt over alle benodigde ingrediënten te beschikken om uit te groeien tot een toekomstig international. De 18-jarige Smit heeft bovendien de absolute gunfactor en zal genoeg kansen krijgen om zich te laten zien. Of dat komend seizoen al het geval is, is echter nog maar de vraag. Hij zal zich eerst in Jong-AZ structureel moeten laten zien om aanspraak te mogen maken op minuten in het eerste.

Aankoop
Het is de grote vraag of Huiberts het aandurft om met Belic, Kwakman en Smit het seizoen in te gaan, of dat de technisch directeur toch een extra concurrent wil aantrekken. Twee spelers staan in ieder geval op de schaduwlijstjes: Dirk Proper (NEC) en Ringo Meerveld (Willem II). Beide spelers lijken uitstekend in het profiel te passen van een AZ-middenvelder. Jong, balvaardig en intelligent.

 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Belic kan aardig voetballen maar is wel een beetje agressief. Ik zie graag Davy van den Berg naast hem van PEC. Daar zit een goede kop op.
Ringo Meerveld is toch meer een 10?
Kees Smit overigens ook.
Kees Smit is hier bij jong neergezet om zo zijn techniek te verbeteren. Dit is alleen niet zijn gebruikelijke positie.
Belic, vanaf de allereerste wedstrijd heeft hij mijn gunfactor gekregen. En hij werd elke wedstrijd steeds beter. Ik zou m als eerste op het wedstrijdformulier zetten
Voor deze plek is mijns inziens niet direct versterking nodig. Belic heeft zijn plek wel verdiend, daarbij kan mooi gecombineerd worden met Kees Smit. Die zal wel genoeg speelminuten maken gezien het aantal gele kaarten van Belic.
Concurrenten genoeg bij AZ. Het allergrootste talent, Mastoras. Peer heeft aangetoond in de Nederlandse competitie bij Almere fantastisch te spelen als controleur, dus ook op 8. Kwakman is een alleskunner op het middenveld. Wordt een vaste waarde. Kan ook op 8. Smit is er nog niet klaar voor. Keuze genoeg. Proper is absoluut niet beter dan bovengenoemde drie.
Een beetje of topic, maar het is echt bizar wat voor teams meedoen aan de conference league komend seizoen. Kijk is voor de lol naar al die namen op https://en.m.wikipedia.org/wiki/2024%E2%80%9325_UEFA_Conference_League
Als we met Proper of Meerveld aan komen zetten sla je de plank toch echt volledig mis. Als je spelers haalt die je niet direct BETER maken moet je ze lekker uit de eigen jeugd halen en dat is er op deze positie genoeg.
Komt nog bij dat Proper met z'n 1.68m veel te klein is.
Lengte is altijd een goede bijkomstigheid.