Martins Indi

Ed van de Pol | ANP

Blijven Martins Indi en Bazoer in Alkmaar? - De transferzomer van Huiberts

Leestijd 3 minuten
Van de redactie

De transferzomer komt er aan en dat betekent werk aan de winkel voor Max Huiberts. Met meerdere spelers die azen op een transfer, wordt het voor de technisch directeur een flinke klus om een - nieuwe - leegloop te voorkomen. Ondertussen moet er doorgeselecteerd worden en zijn ook een aantal gerichte aankopen nodig om volgend seizoen weer dichter tegen de top aan te zitten. We nemen je per positie mee in de afwegingen van Huiberts. Deze keer: de linker centrale verdediger.

Bruno Martins Indi
Martins Indi keerde in het afgelopen seizoen terug van langdurig blessureleed en verraste vriend en vijand met zijn niveau bij zijn rentree. Zelfs aanvallend ging er dreiging uit van de routinier. Helaas wist de verdediger dat niveau niet vast te houden, waardoor hij onder Maarten Martens zijn basisplek moest inleveren. Aangezien het er niet op lijkt dat Martins Indi volgend jaar wel op een basisplek kan rekenen, ligt het voor de hand dat de toekomst van de verdediger elders ligt. Het is te verwachten dat AZ mee zal werken wanneer een club zich meldt voor de voormalig-international. 

Riechedly Bazoer
Na een dramatisch eerste seizoen in Alkmaar was Bazoer het afgelopen seizoen een vaste kracht in de verdediging. In de 42 wedstrijden die hij speelde wisselde hij goede met mindere momenten af. Met nog een contract van een jaar is het de vraag of Bazoer komend seizoen ook nog in Alkmaar speelt. Wanneer een club zich meldt voor de verdediger annex middenvelder zullen alle partijen bereid zijn om te luisteren.

Maxim Dekker
Tot veel wedstrijden kwam Dekker afgelopen seizoen niet. Desondanks ziet AZ veel in de linksbenige centrale verdediger. Hij is nog altijd slechts 20 jaar en heeft met de Youth League winst van vorig jaar en 27 wedstrijden in het eerste al behoorlijk wat ervaring. De kans is groot dat Dekker ook komend seizoen in Alkmaar speelt. Alleen als de verdediger per se aan spelen toe wil komen ligt een verhuurperiode voor de hand. 

Aankoop
Het zal niet prioriteit zijn voor Huiberts om een linker centrale verdediger aan te trekken. Indien zowel Bazoer als Martins Indi AZ verlaat, zal het toch zaak zijn om de defensie te versterken. Gezien de leeftijd van de andere centrale verdedigers, zal Huiberts bij deze vacature niet snel kiezen voor een talent, maar eerder voor een ervaren kracht. In het verleden flirtten de Alkmaarders weleens met Wesley Hoedt (30). Wie weet opent een eventueel vertrek van Bazoer en Martins Indi nieuwe deuren voor de voormalig AZ'er. 

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Bazoer mag van mij blijven, want je moet ook geen te jonge selectie krijgen. Bazoer is wat nonchalant en oogt niet altijd scherp genoeg, maar is nog steeds wel een prima voetballer. BMI is wat mij betreft af te halen tegen letterlijk elk bod, die komt zwaar tekort voor de (sub)top van de eredivisie. Verdient ook te veel om er bij te houden voor in de kleedkamer.
Als je Bazoer en BMI kan verkopen moet je dat doen. Ze hebben beide geen goede indruk achtergelaten.
Als er nog een 'ervaren' verdediger zou bijkomen dan telt de selectie met Goes, Penetra en Dekker vier volwaardige verdedigers. Daarnaast zijn ook Schouten en de uit blessure teruggekeerde Jorn Berkhout ook nog opties. Al kan Berkhout ook beter elders minuten gaan maken via een verhuur.
BMI & Bazoer aub naar de uitgang. Als je 1 grote aankoop van een miljoen of 4 doet is het wat mij betreft wel oke, dan kunnen spelers als Dekker als stand in nog wat minuten maken.
Van mij mogen bazoer en indi weg, dan nog liever een ervaren kracht erbij
Indi en Bazoer -> out
Batagov-> in

Hoedt zou echt super zijn, maar ik heb het gevoel dat hij niet wil.
Hoedt zou zeker mooi zijn, maar hij blijft vast lekker nog een jaar 1,04 miljoen pond binnenharken bij Watford. Erna misschien een optie transfervrij, maar deze zomer verwacht ik ook dat hij niet wil komen.