230729172920ep105761

Ed van de Pol - ANP

Het programma van AZ in de voorbereiding

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

Aanstaande maandag staat de eerste training in aanloop naar het nieuwe seizoen op de planning. Het blijft deze zomer natuurlijk niet enkel en alleen bij trainen, er staan ook een aantal oefenwedstrijden op de planning. 

Op zaterdag 6 juli is AZ weer te bewonderen op de velden van Dirkshorn. De tegenstander is het Deense FC Nordsjaelland, de voormalig werkgever van Ibrahim Sadiq. Twee weken later, op zaterdag 20 juli, is het immer gemoedelijke Dirkshorn mogelijk wederom het decor. Ditmaal voor de krachtmeting met het Belgische KV Kortrijk.

Het mooiste affiche van de voorbereiding volgt op 27 juli, Europa League-winnaar Atalanta Bergamo is dan te gast op de AZ-fandag. Deze wedstrijd zal in het stadion afgewerkt worden en vrij toegankelijk zijn voor publiek. 

Net als in voorgaande jaargangen wordt er ook weer een Europese uitwedstrijd nagebootst tijdens de voorbereiding. In dat licht gaat AZ op 3 augustus op bezoek bij Stoke City. The Potters werden afgelopen seizoen 17de van op tweede niveau in Engeland en zijn tevens de oud-wergever van Bruno Martins Indi. 

 

 

 

Maandag 24-6  Eerste training Wijdewormer
Zaterdag 6-7 FC Nordsjaelland Dirkshorn 
Zaterdag 13-7 Excelsior Rotterdam  *Dirkshorn/Wijdewormer/Alkmaar
Zaterdag 20-7  KV Kortrijk *Dirkshorn/Wijdewormer/Alkmaar 
Zaterdag 27-7 Atalanta Bergamo  Alkmaar 
Zaterdag 3-8 Stoke City  Stoke-on-Trent (GB) 
Zondag 11-8 start Eredivisie  Almere 

* Nog niet bevestigd  

Wil jij bij AZ - FC Nordsjaelland zijn? Komende week zullen er kaarten vergeven worden op AZAlerts.nl  

Aanbevolen