Lahdo

Ed van de Pol | ANP

Welke rechtsbuiten neemt AZ eindelijk bij de hand? - de transferzomer van Huiberts

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

De transferzomer komt eraan en dat betekent werk aan de winkel voor Max Huiberts. Met meerdere spelers die azen op een transfer, wordt het voor de technisch directeur een flinke klus om een nieuwe leegloop te voorkomen. Ondertussen moet er doorgeselecteerd worden en zijn er ook een aantal gerichte aankopen nodig om volgend seizoen weer dichter tegen de top aan te zitten. We nemen je per positie mee in de afwegingen van Huiberts. Deze week: de rechtsbuiten. 

Mayckel Lahdo

Wegens blessureleed kwam Lahdo afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe. Dat was zonde, aangezien de Zweed voortvarend uit de startblokken schoot in augustus en september. De vleugelspeler is explosief, heeft een goed schot en is zeer doelgericht. Het valt te hopen dat Lahdo komend seizoen blessurevrij is en doorbreekt in Alkmaar. De potentie om een sterkhouder te worden heeft hij zeker. 

Ibrahim Sadiq

AZ betaalde meer dan vier miljoen euro om Sadiq over te nemen van BK Häcken. De verwachtingen waren zodoende hooggespannen. Desalniettemin wist de Ghanees - een paar uitzonderingen daargelaten - niet te overtuigen in het Alkmaarse shirt. Het is de vraag of dat er komend seizoen nog uit gaat komen bij de buitenspeler. Je zou je immers af kunnen vragen of Sadiq wel een typische AZ-speler is. Misschien zou een transfer voor beide partijen beter zijn. 

Jayden Addai

Aan potentie geen gebrek bij Addai. De jeugdexponent is de absolute rechtsbuiten van de toekomst. Het afgelopen seizoen mocht de linkspoot ook geregeld zijn opwachting maken in het eerste. Hopelijk beleeft Addai komend seizoen onder Martens zijn echte doorbraak.

Ernest Poku 

Poku laat al jaren zien over potentie te beschikken. In het eerste elftal komt dat er echter nog niet uit. Nog een seizoen bij Jong zou de rappe buitenspeler geen goed doen. Een verhuurperiode bij een laagvlieger op het hoogste niveau zou voor Poku en AZ verstandig zijn. 

Poll

Maak een keuze om je stem uit te brengen

Met welke buitenspeler zou jij het seizoen ingaan?

Mayckel Lahdo

Ibrahim Sadiq

Jayden Addai

Ernest Poku

Aanbevolen

Reacties

Aanmelden om te reageren
Lahdo is balvast en kan een tegenstander uitspelen.
Heeft bovendien een prima schot. Sadiq is meer een razendsnel ongeleid projectiel met een goed schot. Hij schijnt ook nog goed te kunnen koppen met z'n 1.67m. Keus genoeg, maar daar is Maarten Martens voor aangesteld.
Ik zeg Lahdo in de basis.
Dit hoort geen vraag te zijn: Lahdo moet in de basis. Sadiq heeft bijna de hele competitie geen bal goed geraakt, op de laatste 3-4 wedstrijden na toen kwam hij los. Verwacht wel dat Sadiq volgend seizoen een beter jaar gaat draaien, dus zou hem zeker houden als invaller (eventueel 1 vd 2 wisselen van kant).

Overigens moeten er ook vooral vleugelspelers weg bij AZ. Al dan niet tijdelijk. Ik denk dat uit het rijtje Poku, Addai en v Brederode je er maximaal 1 nog bij je selectie voor komend seizoen moet houden. Die andere moeten minuten maken(huur) of wegwezen.
Poku moet je gewoon niet meer op de flank zetten, maar verder laten rijpen als spits.
Als ze dat bij AZ nu nog niet hebben ingezien dan gaat het denk ik niet goed komen met hem. Zodra hij bij Jong AZ in de spits komt, zien we een heel andere Poku dan op rechtsbuiten bij AZ 1. Wellicht dat Poku nog een verhuurperiode nodig heeft om verder te groeien want de KKD speelt hij vanuit de spits wel plat. Bij terugkomst moet je hem ook meer in de stijl van Boadu gaan gebruiken. Addai heeft denk ik ook nog een tussenstap nodig. Zelfde verhaal alleen dan zonder positiewisseling. Bij Jong AZ steekt hij er geregeld bovenuit, maar bij AZ 1 krijgt hij niet genoeg speeltijd. Sadiq heeft er heel lang voor nodig gehad om ook maar iets te laten zien, ik geloof het niet zo bij die jongen. Lahdo heeft juist wellicht tegen de verwachtingen in best goede dingen laten zien... maar is dat genoeg? Wellicht dat AZ toch door zal moeten, zeker gezien men op de andere flank toch echt op van Bommel wil inzetten.
Ruwe diamant Mayckel Lahdo! 💎
Sadiq en Lahdo doen niet onder voor elkaar. Mijn voorkeur gaat naar Sadiq. Poku moet minuten maken..misschien verhuren.