Ed van de Pol | ANP

AZ begint seizoen met tumultueuze overwinning op Almere City

Leestijd 2 minuten
Van de redactie

AZ is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een tumulteuze overwinning op Almere City. In het Yanmar Stadion waren de Alkmaarders na 90 enerverende minuten de sterkste: 0-1.

Hoofdcoach Maarten Martens koos voor Peer Koopmeiners en Myron van Brederode aan de aftrap. Dat ging ten koste van Kristijan Belic en Ruben van Bommel die kampten met lichte pijntjes.

AZ begon sterk aan het duel in Almere en kwam al snel op voorsprong. Sven Mijnans stuurde Ibrahim Sadiq weg, die op zijn beurt keurig raak schoot. Zodoende hadden de Alkmaarders binnen vijf minuten al de leiding te pakken.

Ondanks het goede begin wist de ploeg van Maarten Martens niet door te pakken. Sterker nog: een - meer dan terechte - rode kaart voor Maxim Dekker leek een goede competitiestart in de weg te staan.

Gelukkig wist de thuisploeg niet te profiteren van de overtalsituatie, waar het echter niet al te lang van kon genieten. Baptiste Guillaume trapte na en mocht zo in navolging van Dekker ook het veld verlaten.

In de tweede helft bleven kansen lang uit. Seya Maikuma en Jordy Clasie kregen mogelijkheden de voorsprong te verdubbelen, maar lieten dat na.

De thuisploeg wist de wedstrijd niet met 10 man te eindigen. Ook Ricardo Visus kreeg een rode kaart, waardoor AZ de laatste tien minuten een overtal had. Van die situatie werd niet geprofiteerd door de Alkmaarders, waardoor het bij 0-1 bleef.